Bajeskwartier
Bajeskwartier wordt een inspirerende buurt binnen de ring van Amsterdam. Om te wonen, ondernemen, leren, maken en recreëren. Ooit was de Bijlmerbajes, niet in de Bijlmer gelegen trouwens, een plek waar je liever niet kwam. Nu ontstaat hier in Overamstel een groene, creatieve en bruisende wijk waar iedereen welkom is. In Bajeskwartier is ruimte voor start-ups, educatie, kunst, horeca, sport, maakplekken, een school en nog veel meer. Bajeskwartier wordt een uitbundig groene hotspot, voor echte stedelingen.

1350 woningen

In Bajeskwartier komen circa 1350 koop- en huurwoningen, werk- en maakplekken. Van groot tot klein, van luxe tot basic en voor verschillende levensstijlen en portemonnees. Allerlei soorten mensen voelen zich hier straks thuis. Bajeskwartier wordt een wijk voor stedelingen die geloven dat de stad ook anders kan. Duurzaam, gezond en creatief. In Bajeskwartier vind je veel meer dan wonen alleen. Er komen galeries, geweldige restaurants, een klimroute, school, gezondheidscentrum, maakplekken en cafés. Maar ondanks die stedelijke vibe wordt Bajeskwartier ook de groenste wijk van Amsterdam, die uitnodigt tot een gezonde levensstijl. Er worden maar liefst bijna 70 aaneengesloten tuinen aangelegd, afgewisseld met waterpartijen en pleinen.

In de Groene Toren, symbool voor alles waar Bajeskwartier voor staat, komt zelfs een verticaal park en stadslandbouw over verschillende verdiepingen. Overal komt ruimte voor sport en spel. De tuinen en het groen staan in mooi contrast met de iconische moderne architectuur en de ruige gebouwen van de oude Bijlmerbajes. Deze zichtbare geschiedenis geeft de buurt karakter en maakt het een plek als geen ander. In Bajeskwartier staat inspiratie, beleven en vooruitgang centraal. Zo doet het Living Lab hier nu en straks, onderzoek naar de stad van de toekomst. Het wordt een innovatieve wijk met aandacht voor duurzaamheid en circulariteit en voor gezond en gelukkig leven in de stad. Bajeskwartier, een vooruitstrevende wijk, met respect voor het verleden van deze roemruchte plek vlakbij de Amstel.

Momenteel zijn de eerste drie torens in verkoop. De overigens toren volgen in 2023.

The Robin

Op een mooie plek in het Central District komt The Robin. Hier wordt vooral gewoond. In 129 koopappartementen van gemiddeld 45m2 tot 116m2. Op de begane grond krijgt kinderopvang Compananny haar plek. Veel buurtkinderen worden hier straks opgevangen en kunnen avontuurlijk buitenspelen in de tientallen tuinen van Bajeskwartier. Ook het servicecenter van het mobiliteitsconcept van de wijk zal hier kantoor houden. The Robin is een eigentijds ontwerp van Barcode Architects. Zij ontwierpen een gebouw met een stevige toren waaromheen lagere gebouwdelen fragiel uitwaaieren. Het effect is een interessant contrast tussen open en gesloten, licht en robuust.
Meer weten over The Robin in het Bajeskwartier Amsterdam klik hier.

The Ruby

The Ruby ligt pal naast de moestuin en dichtbij voorzieningen op het gebied van zorg en gezondheid. Stap je naar buiten bij The Ruby, dan ben je direct onderdeel van het aaneengeschakelde tuinenlandschap. Een tuinenrijk met verschillende sferen en mogelijkheden voor sport en spel. Je hoort de vogels, ziet kinderen spelen, mensen die wandelen of je helpt mee in de moestuin.

Want ja, dát maakt The Ruby heel bijzonder: de moestuin aan de voet van het gebouw. Hier kun je samen met buren groenten verbouwen en gezond eten met verse, seizoensgebonden ingrediënten uit eigen tuin.

De woningen zijn zogezegd ‘life proof’. Dat houdt in dat ze van alle gemakken en comfort zijn voorzien voor nu én in de toekomst. Het betekent vooral dat je er lekker lang van kunt genieten en nooit meer hoeft te verhuizen. De variëteit maakt het wonen en leven in The Ruby leuk en verrassend.
Meer weten over The Ruby in het Bajeskwartier Amsterdam klik hier.

The Jay

Coffee-to-go bij je favoriete tentje, spontaan lunchen met vrienden en onderweg naar huis nog even snel een biologische take away in je tas. De stad is je achtertuin. Je kiest voor smart. Een nieuw appartement, super duurzaam en onderhoudsvrij zodat je daar geen omkijken naar hebt. Met alles in de buurt en altijd iets te doen. Elke dag is anders. Je houdt je opties open. Je ziet wel hoe het loopt. Terrasje pakken, strandje aan de Amstel of een gezellige vrijmibo met de buren in de gezamenlijke tuin van The Jay. Starter of senior, solo of samen, jong of oud. Hier woont alles door elkaar. In een verticale woonstraat van zeventien verdiepingen aan buren, is er altijd wel iets leuks te beleven”. En heb je de keukentafel wel gezien, dan ga je toch gewoon naar kantoor of schuif je aan bij de co-working space in The Jay.
Meer weten over The Jay in het Bajeskwartier Amsterdam klik hier

Lees meer
Highlights

H.J.E. Wenckebachweg

Projectontwikkelaar: AM -Schroders Capital - AT Capital
Buurt: Bajeskwartier
Postcode: 1096 AH
Plaats: Amsterdam
Prijs: v.a. € 372.500
Status: in verkoop
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Meer informatie?

Heb je interesse in Bajeskwartier Amsterdam? Laat dan je gegevens achter en wij nemen contact met je op.