Unieke stolpboerderij in historisch Egmond aan den Hoef, nabij zee.

Er doet zich de unieke kans voor om te wonen in een karakteristieke stolpboerderij in het hart van historisch Egmond aan den Hoef. Dit is er een van het soort dat niet vaak te koop komt. Niet in het buitengebied gelegen, maar in het hart van het dorp, met alle voorzieningen op korte afstand.

Gebouwd in 1899, maar gerenoveerd en in uitstekende staat van onderhoud. Op een mooi perceel van 1.148 vierkante meter. Groot, maar goed te onderhouden. De tuin heeft prachtige oude fruitbomen. Hier waant u zich elke dag op vakantie.

De boerderij is gelegen aan een rustig straatje in het midden van het dorp. De twee grote lindes voor het huis groeten u bij aankomst. De brede voorgevel met zes ramen, de houten goot met gootsteunen en de regentonnen op de hoeken van het huis bieden een fijne aanblik. Heerlijk thuiskomen.

De stolpboerderij is rond 2000 gerenoveerd. Dat wil zeggen: geïsoleerde muren en vloeren (met vloerverwarming op de begane grond), een nieuw geïsoleerd dak, nieuw leidingwerk (cv, elektra, gas en water), een nieuwe indeling en keuken en sanitair. Deze stolpboerderij biedt historisch wonen, maar dan met hedendaags comfort, zonder zorgen. Dat kan niet van veel huizen van deze leeftijd gezegd worden.

De laatste jaren heeft de eigenaar nog geïnvesteerd in dubbel glas, zonnepanelen en in 2021 is het schilderwerk aan de buitenzijde gedaan. Veel stolpboerderijen zijn door de jaren heen gesplitst, maar deze gelukkig niet.

De maatvoering van deze stolpboerderij is zeer indrukwekkend. Alle vertrekken zijn zéér ruim te noemen. In totaal maar liefst 264 m2 gebruiksoppervlak wonen en 337 m2 gebruiksoppervlak.

Op de begane grond treft u de entree met hal, meterkast, garderobe en gastentoilet. De royale woonkeuken met aangrenzende bijkeuken, woonkamer met haard aan de voorzijde en aangrenzende kantoor/tv/speelkamer. De entree aan de achterzijde is via de inpandige bergruimte. Dit is de oude stal, waar de koeien vroeger stonden. De oude indeling hiervan is nog in tact.

Op de eerste verdieping treft u maar liefst vijf zeer royale slaapkamers en dito badkamer.

De vlizotrap brengt u naar de enorme zolderetage. Momenteel is deze ruimte als bergzolder in gebruik, maar ze biedt veel meer potentie, indien meer woonruimte gewenst is.

De tuin verdient een speciale vermelding. Prachtig onderhouden, beschut en weelderig met een gezellige veranda. Van de omgeving zult u ook genieten, die ademt de sfeer van het strand. Het dorp is omringd door bossen en duingebied, onderdeel van het Noordhollands Natuurreservaat, een natuurgebied van 5300 hectare groot tussen Wijk aan Zee en Bergen. Een genot voor levensgenieters en buitensporters.

Egmond aan den Hoef heeft veel te bieden. In het dorp zijn veel voorzieningen, zoals een winkelcentrum met AH, bakker, slager, vis-, kaas- en wijnwinkel. In het dorp zijn een huisarts, meerdere tandartsen, kinderdagverblijven, een basisschool en sportclubs. Middelbare scholen zijn vanaf 13 minuten fietsen in Heiloo, Alkmaar of Bergen aanwezig. Egmond aan den Hoef ligt tegen Egmond aan Zee, waar nog veel meer horecagelegenheden en voorzieningen zijn.

Na 9 minuten fietsen staat u op het strand. Heiloo is 3 kilometer verderop. Alkmaar is 10 minuten rijden met de auto, Bergen 15 minuten. De trein gaat vanaf Heiloo, met 30 minuten bent u op Amsterdam CS.

Bijzonderheden:
– Een stolpboerderij die bulkt van karakter;
– Prachtige tuin met oude fruitbomen;
– Anno 1899, gelegen in een beschermd dorpsgezicht, tegenover het historische Overslot bij de slotruïne;
– Gebruiksoppervlakte 337m2, waarvan 264 m2 gebruiksoppervlakte wonen en 73 m2 overige inpandige ruimte (conform NVM Meetinstructie);
– Breed perceel met een oppervlakte van 1148 m2;
– Zorgeloos wonen in een karakteristieke woning in zeer goede staat van onderhoud;
– Voorzijde dubbel glas hoog rendement en rest normaal isolerend glas;
– Strand, bos, scholen en voorzieningen allen op korte afstand;
– Levering in overleg.

Belt u snel met één van de makelaars voor het inplannen van een bezichtigingsafspraak. We leiden u graag persoonlijk rond.

De woning is ingemeten conform NVM Meetinstructie. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.
Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Julianaweg 51

Wijk: Egmond aan den Hoef Postcode: 1934 CE Plaats: Egmond aan den Hoef Prijs: € 1.150.000 k.k. Status: Verkocht
Woonoppervlakte: 264 m2 Kamers: 8
Makelaar Gernant van Alphen
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Julianaweg 51 – Egmond aan den Hoef? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.