Heerlijk licht en ruim 3-kamerappartement (70 m2 exclusief gang en deel trappenhuis) op de 4e en tevens bovenste verdieping met balkon over de gehele breedte op het zonnige zuiden. Het appartement ligt in een rustige straat in de gezellige Rivierenbuurt. De winkels, restaurants en cafés van de Rijnstraat en de Maasstraat zijn op loopafstand en om de hoek liggen de Amstel en het Martin Luther Kingpark.

In de splitsingsakte en binnen de VvE is reeds vastgelegd dat je de voordeur kunt verplaatsen naar de 3e verdieping en een dakterras mag creëren. Voor het realiseren van een dakterras dient een vergunning te worden aangevraagd bij de gemeente.

Locatie
De woning ligt aantrekkelijk op loopafstand van de Rijnstraat en de Maasstraat met een divers aanbod aan supermarkten, koffietentjes en winkels. Ook zijn er verschillende voorzieningen in de directe omgeving zoals het tennispark TVR en het De Mirandabad. Naast alle stedelijk voorzieningen in de buurt, ben je ook in een mum van tijd in het groen. Het Martin Luther Kingpark is dicht bij de woning gelegen, net als de rivier de Amstel en het groene Amstel- en Beatrixpark. De Rivierenbuurt staat bekend om haar brede straten, architectuur van de Amsterdamse School en het vele groen. Het is een rustige buurt vlakbij de bruisende Pijp en direct nabij diverse uitvalswegen (A1, A2, A4, A9 en A10). Ook is de bereikbaarheid met het openbaar vervoer uitstekend met tram 4 en 12 op loopafstand gelegen net als buslijnen 62, 65, 245 en 354. Het Amstelstation, de Noord/Zuidlijn en station RAI zijn voor de overige verbindingen ook gemakkelijk bereikbaar.

Indeling
Begane grond
Gemeenschappelijk entree met ruime trap naar de vierde verdieping. In de onderbouw bevindt zich een ruime berging van circa 9 m2.

Vierde verdieping
Entree van het appartement. Vanuit de hal toegang tot de lichte woonkamer met zijkamer. Vanuit hier heb je een vrij uitzicht over de bomen en de tennisbanen aan de Uiterwaardenstraat. De badkamer is voorzien van een zwevend toilet, bad en wastafel. Aan de achterzijde bevindt zich de moderne keuken (2022) voorzien van diverse inbouwapparatuur. Tevens bevinden zich de twee slaapkamers aan de achterzijde. Vanuit beide slaapkamers en de keuken is de toegang tot het heerlijke balkon op het zuiden. In de gang is de kast met meterkast en wasmachine-aansluiting. Door de gehele woning ligt een eikenhouten lamelparketvloer. De inbouwkasten in de woonkamer, zij- en slaapkamer bieden handige bergruimte.

Bijzonderheden:
*Bouwjaar 1935
*Woonoppervlak van 70 m2 (Conform NEN 2580);
*Oppervlakte berging 9 m2 (Conform NEN 2580);
*Het betreft een Rijksmonument (geen energielabel);
*Vrij uitzicht over de tennisbanen;
*Voorzien van dubbele beglazing;
*GEEN BOVENBUREN;
*Verwarming en warm water middels een cv-ketel
*De Algemene Bepalingen erfpacht 2000 zijn van toepassing. De erfpachtcanon kan worden herzien voor het eerst per 01-03-2059. De jaarlijkse canon is EUR 1457,- euro per jaar.
*De overstap onder gunstige voorwaarden is notarieel vastgelegd;
Vanaf 1 -03-2059 bedraagt de jaarlijkse canon € 927,23 (prijspeil 2022);
*Mogelijkheid voor het verplaatsen van de entree naar de 3e verdieping! Hiervoor is toestemming gegeven in de splitsingsakte.
*De VvE bestaat uit 4 leden en is gezond en actief. De servicekosten bedragen EUR 150,- euro per maand;
*Gelegen op de (bovenste) 4e verdieping;
*Oplevering in overleg

Maak snel een afspraak voor een bezichtiging met ons kantoor. We leiden je graag persoonlijk rond.

De woning is ingemeten conform de NVM Meetinstructie. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Zomerdijkstraat 14III

Wijk: Rijnbuurt Postcode: 1079 XB Plaats: Amsterdam Prijs: € 465.000 k.k. Status: Verkocht
Woonoppervlakte: 73 m2 Kamers: 4
Makelaar Judith Lezer
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Zomerdijkstraat 14III – Amsterdam? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.