‘Zeer riant en verrassend lichte bovenwoning van 204m2 verdeelt over 3 woonlagen vol charmante details, klaar voor een nieuw hoofdstuk’

Welkom bij de Slaakstraat 12-3 waar deze prachtige en unieke driedubbele bovenwoning met 4 slaapkamers op een centrale locatie een mooie mix van ruimte, privacy en mogelijkheden brengt. Riante ruimtes vol natuurlijk licht en op een uiterst charmante plek in de Amsterdamse Rivierenbuurt om de hoek van de Scheldestraat en de Apollolaan, en op steenworpafstand van het Amstelkanaal. Stap binnen en ervaar zelf de uitnodigende sfeer.

INDELING

Derde etage:
Na de verzorgde entree met brievenbussen en het trappenhuis ligt op de derde verdieping de voordeur van dit prachtige appartement. Direct bij binnenkomst wordt duidelijk dat ruimtelijkheid een belangrijke rol speelt. Vanuit de hal zijn alle vertrekken op deze verdieping bereikbaar. Te beginnen bij de spectaculaire, lichte living die over de gehele breedte van het appartement ligt en bestaat uit een eetkamer en een woonkamer, gescheiden door sfeervolle, dubbele glazendeuren met glas-in-lood. De vele ramen laten aangenaam daglicht binnen en geven een mooi zicht op het voorgelegen groen met volwassen bomen. De ruimte is door de riante oppervlakte op meerdere manieren in te delen waarbij er zowel ruimte is voor een zithoek, als voor een grote eettafel. De authentieke details vormen een unieke basis. De ruime, toegankelijke keuken is met recht een leefkeuken. Een plek waar functionaliteit en wonen samenkomen. De rechte opstelling van de grijze keuken beschikt onder andere over een 5-pitsgaskookplaat, afzuigkap, oven en veel efficiënte werkruimte. De keuken, in combinatie met de mogelijkheid om hier een grote eettafel te plaatsen maakt het een zeer fijne ruimte. De slaapkamer op deze etage is door de huidige bewoners in gebruik als werkkamer. De naastgelegen badkamer is voorzien van een ligbad met douchegelegenheid, een wastafel en de wasmachineaansluiting. Vanuit de hal is een separaat toilet met fonteintje bereikbaar.

Vierde etage:
De vierde verdieping bestaat uit 3 ruime slaapkamers en een tweede badkamer. Bovendien heeft één van de slaapkamers toegang tot een extra kamer die invulling zou kunnen krijgen als walk-in-closet of aangrenzende werkruimte. Twee slaapkamers hebben toegang tot de twee balkons gelegen op het oosten en zuiden. Alle kamers zijn licht, groot en beschikken over praktische draai/kiepramen. De badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. Vanaf de overloop is de verrassende vijfde etage bereikbaar.

Vijfde etage:
De prachtige en zeer sfeervolle vijfde etage ligt onder de nok van het dak. De houten balken in het zicht zorgen, samen met de dakvensters, voor een open en luchtige ruimte met een nokhoogte van maar liefst 3.40 meter. Hier zijn de mogelijkheden werkelijk eindeloos.

Omgeving:
De ligging van deze fantastische bovenwoning met vrij uitzicht, op de hoek van de Slaakstraat en de Churchilllaan, is meer dan gunstig te noemen. Aan de rand van de populaire Rivierenbuurt, tegen Oud Zuid aan is het slechts enkele minuten naar de Apollobuurt, De Pijp, het water van het Amstelkanaal en het groene Beatrixpark. Alles maakt deze buurt comfortabel en aangenaam; culturele hotspots, leuke winkels, speciaalzaken, koffiebarretjes en restaurants. Oók de verbinding met de Ring A10 en diverse openbaarvervoermogelijkheden zijn perfect.

Bijzonderheden:
– Ruimtelijk en licht dubbel bovenhuis op een toplocatie;
– Woonoppervlakte 204m2;
– Bouwjaar 1929;
– Grote lichte ruimtes met authentieke details;
– Naar eigen inzicht en wensen te moderniseren;
– Gelegen op een toplocatie in de Rivierenbuurt, om de hoek van het Amstelkanaal, Beatrixpark, winkelstraten Scheldestraat en Beethovenstraat en goede bereikbaarheid door ov-verbinding en uitvalsweg A10;
– HR++ beglazing;
– In 2022 is de 5e verdieping toegankelijk gemaakt door het plaatsen van een vaste trap, voorzien van vloerisolatie, Velux dakramen, dakisolatie, een elektrische radiator, elektra en een extra stoppenkast;
– Gelegen op erfpachtgrond, canon bedraagt € 2.438,10 (jaarlijkse indexering) tot en met 28 februari 2053. Eeuwigdurende canon vastgezet bij de notaris;
– Kleine, gezonde VvE bestaande uit 4 leden;
– Oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Slaakstraat 12-3

Postcode: 1078 BD Plaats: Amsterdam Prijs: € 1.325.000 k.k. Status: Beschikbaar
Woonoppervlakte: 204 m2 Kamers: 9
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Slaakstraat 12-3 – Amsterdam? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.