Charmant tweekamerappartement van ca. 54 m2 gelegen in een rustige straat in het historische centrum van Amsterdam! Gelegen op eigen grond in een prachtig Rijksmonument uit 1776. De woning is in een goede staat en dus direct te betrekken.

Indeling:
Via de gezamenlijke opgang op de bel-etage bereik je de entree van het appartement op de eerste verdieping. Het appartement is opgedeeld in een voor- en achterhuis. De lange gang verbindt alle vertrekken met elkaar. De ruime en lichte woonkamer heeft aan de voorzijde drie grote ramen met roedeverdeling en aan de achterzijde eveneens een groot raam. De woonkamer is voorzien van een prachtige lamelparket vloer en originele plafonds met zichtbare balken. Aan de zijde van de patio bevindt zich de open keuken uit 2012 uitgerust met een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, koelkast, vaatwasser, magnetron, oven en wasmachine. Via de lange gang krijg je toegang tot de meterkast, de stookruimte met cv-ketel (2023), ingebouwde kast en het toilet. De douche en wastafel bevinden zich in twee aparte ruimtes, beiden zijn in 2012 gerenoveerd. De L-vormige slaapkamer biedt een sfeervol uitzicht op het voormalige kloosterhof. Dankzij de L-vorm is er een handige hoek, ideaal voor bijvoorbeeld een bureau.

Souterrain:
Via de entree aan de staatzijde is er een trap naar het souterrain waarmee je de privé berging bereikt welke toegankelijk gemaakt is voor het stallen van o.a. fietsen.

Omgeving:
De woning bevindt zich in een autovrije en rustige straat in het historische centrum van Amsterdam en maakt deel uit van de opmerkelijke halsgevel-drieling genaamd “Geloof, Hoop en Liefde,” die in 1741 werd gebouwd op de plek van de kapel van het voormalige Bethaniënklooster (in 1974 ondergingen deze monumentale panden een renovatie onder toezicht van de stichting Diogenes). Aan de achterzijde grenst het aan de binnentuin van dit voormalige klooster, waar het restaurant Bellezza gevestigd is. Er is een mogelijkheid om lid te worden van deze gemeenschappelijke tuin, genaamd “Tussen Twee Walletjes”. Direct tegenover bevindt zich de statige entree van het Wijnkopersgildehuis, een van de drie bewaard gebleven gildehuizen in Amsterdam. De straat herbergt een diverse mix van kunstenaars, ondernemers en creatieve professionals, waarvan velen er al jarenlang wonen. Het levendige stadscentrum bevindt zich om de hoek, met bezienswaardigheden zoals de imposante Waag, de schilderachtige Kloveniersburgwal en de Oudezijds Achterburgwal, het Waterlooplein, het Muziektheater, de gezellige terrasjes en restaurants van de Nieuwmarkt, De Dam met de Bijenkorf en de winkels in de Kalvestraat op loopafstand. Bovendien biedt de locatie een snelle toegang tot de snelweg via de S114 of S116, en bevinden zowel het Centraal Station als metrostations Rokin en Nieuwmarkt zich op loopafstand.

Bijzonderheden:
– Rijksmonument;
– Gelegen op eigen grond;
– Bouwjaar 1776;
– NEN-2580 meetrapport aanwezig;
– CV-ketel vernieuwd in 2023;
– VvE Koestraat 7-9 professioneel beheerd door Stichting Diogenes, MJOP aanwezig, er zit ruim 21k in kas en de servicekosten bedragen € 99,- per maand;
– Oplevering in overleg, kan snel.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Koestraat 9I

Wijk: Burgwallen-Oude Zijde Postcode: 1012 BW Plaats: Amsterdam Prijs: € 425.000 k.k. Status: Verkocht
Woonoppervlakte: 54 m2 Kamers: 2
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Koestraat 9I – Amsterdam? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.