GE-WEL-DIG dubbel bovenhuis in de fijne Watergraafsmeer met eigen voordeur op de begane grond. Dit huis biedt nu al veel ruimte, maar er is nog meer potentie.

De Herschelstraat is een korte en brede straat om de hoek van het Galileiplantsoen, midden in de Watergraafsmeer. Door de breedte van de straat is de lichtinval in het appartement door de vier ramen in de woonkamer zeer prettig. Dit is het gedeelte van de straat met de panden met de extra hoge kap, waardoor de bovenhuizen extra ruim zijn.

Een woning met letterlijk heel veel potentie.

De woonoppervlakte op de begane grond, 1e en 2e etage is 98 m2, ingemeten volgens NVM Meetinstructie. Onder de hoge kap ligt een ongebruikte vliering; in de aangrenzende appartementen is hier (met toestemming van de VvE) een zolderkamer (van ca. 20 m2) met uitloop naar een dakterras (ca. 10-25 m2) aangelegd. Volop mogelijkheden tot uitbreiding dus.

De woning is te bewonen met ruimte voor uitbreiding in de toekomst of je kunt direct aan de slag om hier je droompaleis van te maken.

Indeling
Eigen entree vanaf de straat. Trap naar de 1e verdieping; hal met garderobekast onder de trap naar boven. Een lichte doorzon woonkamer met en suite-achtige kastenwand in het midden. Vier grote ramen aan de brede voorzijde. Eetgedeelte, open keuken en balkon aan de binnentuinzijde.

Op de tweede verdieping zijn maar liefst 3 slaapkamers.
Slaapkamer 1: 5,03 x 3,57 m
Slaapkamer 2: 3,99 x 2,37 m
Slaapkamer 3: 2,54 x 2,73 m

De badkamer beschikt over een ligbad, wastafel en plaats voor wasmachine en -droger. Op de overloop is een separaat toilet.

De vliering is via een aan te leggen trap om te bouwen tot een extra slaapkamer (ca. 20 m2), op het platte achterdak kan een dakterras aangelegd worden; hier is toestemming van de VvE/Gemeente voor nodig maar de splitsingsakte staat dit al toe.

Binnen deze VvE is dit al bij meerdere appartementen uitgevoerd. Ook zijn al meerdere dakterrassen aangelegd. Ook lijkt het plaatsen van zonnepanelen mogelijk. Het platte dak en de vliering zijn al als onderdeel van het appartement opgenomen in de splitsingstekening. Op Google Earth kun je dit goed bekijken.

Omgeving
De Herschelstraat is een fijne straat in de Watergraafsmeer. Parkeren voor de deur is mogelijk, voor een parkeervergunning geldt momenteel een wachttijd van drie maanden (bron: website Gemeente Amsterdam). De populaire wijk biedt een rustige woonomgeving waar kinderen in een veilige buurt kunnen opgroeien met uiteenlopende voorzieningen. De kinderboerderij, parken en goede scholen en kinderopvang zijn in de buurt te vinden. De vele winkels aan de Middenweg, Oostpoort en het Christiaan Huygensplein liggen om de hoek. Bar Wisse, Elsa’s Café, Bar-restaurant 1900 en café Cliché zijn slechts enkele hotspots die op korte afstand te vinden zijn. Binnen 10 fietsminuten ben je op het Beukenplein met hippe horecazaken. Dit is een ideale buurt met veel groen, park Frankendael (met restaurants Merkelbach en de Kas), het Oosterpark en het Flevopark om de hoek. De bereikbaarheid is ideaal te noemen: NS stations Science Park, Amstel en Muiderpoort zijn binnen 5 tot 10 minuten fietsafstand bereikbaar en tram en bushaltes liggen om de hoek. Woon/werkverkeer met de auto is eenvoudig; je rijdt binnen 5 minuten op de Ring A-10.

Sportvoorzieningen zijn volop aanwezig. Naast een aantal sportscholen in de buurt ligt het sportpark Middenmeer vlakbij, dat tal van sporten biedt zoals voetbal, hockey, schaatsen, tennis, honkbal et cetera. Ook de Jaap Eden baan is onderdeel van dit park.

Bijzonderheden:
– Woonoppervlakte bg, 1e en 2e etage 98 m2 (exclusief zolderetage), conform NVM meetinstructie;
– Gedeelte van de straat met extra hoge kap, waardoor dit bovenhuis nog groter is;
– De vliering heeft een vloeroppervlakte van ca. 20 m2. Met een dakraam, dakopbouw of dakkapel is hier circa 10 tot 20 (woon)ruimte toe te voegen. Dit is binnen de VvE al bij meerdere appartementen gedaan;
– Bouwjaar 1930;
– Voorzien van dubbel glas;
– Cv-ketel Nefit Proline CW4 2022 (onderhoud 2024)
– Energielabel C;
– Balkon, mogelijkheid dakterras en/of plaatsen zonnepanelen;
– Goed georganiseerde VvE met MJOP en goede reserve;
– Negen leden in de VvE, reserve circa € 50.000,–;
– Servicekosten € 140,– per maand;
– Erfpacht vooruitbetaald tot en met 31-10-2054;
– Overstap eeuwigdurende erfpacht afgerond op meest gunstige voorwaarden, jaarlijkse canon vastgeklikt voor na 31-10-2054 op € 1.695,– (jaarlijks geïndexeerd aan inflatie).
– Oplevering in overleg.

Maak snel een afspraak voor bezichtiging met ons kantoor, we leiden je graag rond.

De woning is ingemeten conform NVM Meetinstructie. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Herschelstraat 21-1

Wijk: Middenmeer Postcode: 1098 JB Plaats: Amsterdam Prijs: € 750.000 k.k. Status: Beschikbaar
Woonoppervlakte: 98 m2 Kamers: 5
Makelaar Gernant van Alphen
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Herschelstraat 21-1 – Amsterdam? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.