‘Sfeervol 3 kamer, verhuisklaar, benedenhuis met een heerlijke tuin, lichte ruimtes en dat allemaal op een fantastische locatie’

Welkom in dit leuke begane grond appartement met prachtige buitenruimte gelegen in de populaire wijk De Pijp, op het randje van de Rivierenbuurt. Deze woning in de Cornelis Springerstraat 25HS is niet zomaar een benedenhuis; het is een exclusieve kans om te wonen in het hart van Amsterdam en te genieten van het comfort van een goed onderhouden woning op een fantastische locatie!

De aangenaam robuuste façade kenmerkt de bouwperiode van dit pand; de jaren ’20, waarin decoratieve elementen werden gecombineerd met een solide architectuur. Via de centrale, gemeenschappelijke hal met bellentableau en brievenbussen wordt de voordeur van nummer 25 bereikt. Na de eigen entree volgt een aangenaam welkom in de hal waaraan vrijwel alle vertrekken van de woning grenzen.

De ruime woonkamer met kenmerkende erker is opvallend licht en aangenaam. Er ligt een laminaatvloer en vormt een geheel met de hal, slaap- en eetkamer. De schouw is voorzien van de originele handgevormde tegels in een sfeervolle diep groene kleurnuance. Door de gemeenschappelijke voortuin kent de woonkamer veel privacy en vormt de groene beplanting een mooi natuurlijk element. Vanuit de woonkamer is de tweepersoonsslaapkamer van ruim 10m2 bereikbaar waar een vaste kast zorgt voor praktische opbergruimte.

De moderne, separate keuken aan de tuinzijde is voorzien van veel kast- en werkruimte en een nieuwe vloer uit 2022 om zo verbinding te maken met de badkamer en de tuin. Hier is op de meest efficiënte manier gebruik gemaakt van de ruimte waarbij diverse inbouwapparatuur zoals een vaatwasser, 4-pitsgaskookplaat, afzuigkap, koelkast, vriezer en een combimagnetron een weldoordachte plek hebben gekregen. Ook heeft de keuken toegang tot de eigen achtertuin van ongeveer 30m2 op het oosten. Hier is tot ver in de middag van de zon te genieten en is in het voorjaar van 2020 geheel opnieuw aangelegd waarbij gebruik gemaakt is van hoogwaardige materialen waaronder keramische tegels.

Naast de keuken ligt een ruime kamer welke thans in gebruik is als eetkamer (ca. 13,5 m2) maar welke ook prima te gebruiken is als slaapkamer. Voorzien van een vaste kast voor extra bergruimte en dezelfde vloer als in de woonkamer. Een plek van sfeervolle geborgenheid en met een uitnodigende sfeer om lang te tafelen bij de openslaande deuren naar de tuin.

Vanuit de hal is de centraal geplaatste badkamer te bereiken die in 2022 geheel vernieuwd is. De achterwand die is uitgevoerd in eigentijdse tegels in visgraatverband vormen een mooie knipoog naar de tegels op de schouw in de woonkamer. Het geheel is voorzien van een inloopdouche, een wastafel met modern meubel, een radiator en een toilet. Het contrast in kleur en materialen geeft de ruimte een chic gevoel. In de hal is tevens een bergkast met onder andere de wasmachineaansluiting gecreëerd.

Met een riante buitenruimte, veel woonoppervlakte en een gezellige diversiteit aan horeca, delicatessen- en speciaalzaken, scholen en belangrijke voorzieningen, is dit 3 kamer, zeer goed onderhouden, benedenhuis op deze bruisende locatie een perfecte plek om thuis te noemen.

Bijzonderheden:
• Zeer licht 3 kamer benedenhuis in karakteristiek pand;
• Aangename, in 2020 geheel vernieuwde tuin van 30m2;
• Badkamer volledig vernieuwd in 2022;
• Gelegen op een fantastische locatie om de hoek van het Amstelkanaal en op loopafstand van de bruisende Pijp;
• Geheel is gesplitst in 2008;
• Financieel gezonde en actieve VvE bestaande uit 209 Leden. Het beheer wordt door Pro VVE Beheer gedaan en er is een MJOP aanwezig. De maandelijkse servicekosten bedragen €78,75;
• Erfpacht afgekocht tot en met 31-07-2057. De spijtoptantenregeling is aangevraagd voor overstap naar eeuwigdurende erfpacht onder de gunstige voorwaarden;
• Opkoopbescherming van toepassing;
• Oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Cornelis Springerstraat 25hs

Wijk: Zuid Pijp Postcode: 1073 LG Plaats: Amsterdam Prijs: € 490.000 k.k. Status: Verkocht
Woonoppervlakte: 58 m2 Kamers: 3
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Cornelis Springerstraat 25hs – Amsterdam? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.