Charmante en riante gezinswoning van 115m2 met 4 slaapkamers en waanzinnig dakterras van 20m2 in de geliefde wijk Watergraafsmeer. Deze prachtige woning ademt de sfeer van de jaren 30 met zijn karakteristieke gevel, unieke details en fraaie afwerking. De ruime woonkamer is voorzien van grote raampartijen die overvloedig natuurlijk licht binnenlaten en een prachtig uitzicht bieden op de groene straat.

In 2022 is de woning bijna geheel gerenoveerd. De authentieke originele kozijnen zijn voorzien van BengGlas en woning is bijna geheel voorzien van vloerverwarming. Ook zijn vloeren van zowel de eerste als tweede verdieping volledig geïsoleerd. De badkamer is zeer smaakvol afgewerkt met hoogwaardige materialen en Dornbracht sanitair.

Tevens zijn er nog een aantal uitbreidingsmogelijkheden: op de bovenste verdieping is het mogelijk een dakkapel te plaatsen en tevens is er de mogelijkheid tot het plaatsen van zonnepanelen.

OMGEVING
De Copernicusstraat bevindt zich in de prachtige, kindvriendelijke wijk Watergraafsmeer. Deze populaire wijk biedt een rustige woonomgeving waar kinderen in een veilige buurt kunnen opgroeien met uiteenlopende voorzieningen. Zo ligt kinderboerderij De Werf verderop in de straat (en speeltuin het Mariotteplein dichtbij). In de buurt zijn op loopafstand meerdere goede scholen en kinderopvangen te vinden (hoog aangeschreven scholen zoals de WSV, de 5e Montessori en Dalton de Meer liggen in het postcode gebied). Voor een coffee to go of lunch vind je Harvey Amsterdam om de hoek.

De vele winkels aan de Middenweg, Oostpoort en het Christiaan Huygensplein liggen letterlijk om de hoek. Bar Wisse, Elsa’s Café, Bar-restaurant 1900 en café Cliché zijn slechts enkele hotspots die op loopafstand te vinden zijn. Binnen 10 fietsminuten ben je op het Beukenplein met hippe horecazaken. Het is een ideale buurt met veel groen: park Frankendael (met restaurants Merkelbach en de Kas), het Oosterpark en het Flevopark zijn om de hoek. De bereikbaarheid is ideaal te noemen: NS stations Science Park, Amstel en Muiderpoort zijn binnen 5 minuten fietsafstand bereikbaar en tram en bushaltes liggen om de hoek. Woon/werkverkeer met de auto is eenvoudig; je rijdt binnen 5 minuten op de Ring A-10.

Sportvoorzieningen zijn volop aanwezig. Naast een aantal sportscholen in de buurt ligt het sportpark Middenmeer Voorland vlakbij dat tal van sporten biedt zoals voetbal, hockey, schaatsen, tennis, honkbal etc. Ook de Jaap Eden schaatsbaan is onderdeel van dit park.

INDELING
Begane grond: eigen toegangsdeur met hal/garderobe en trap naar de eerste verdieping.

Eerste verdieping: woonkamer, keuken, toilet en trap naar tweede verdieping.

Tweede verdieping: 3 slaapkamers waarvan 1 met Frans balkon, badkamer voorzien van inloopdouche, wastafelmeubel en toilet. Vanuit de master-bedroom is de bovenste verdieping te bereiken.

Derde verdieping: 4e slaapkamer/werkkamer met toegang tot het dakterras.

BIJZONDERHEDEN
* De woonoppervlakte van de woning bedraagt 114,80m2. De woonoppervlakte van het dakterras bedraagt 19,80m2 (gemeten conform NEN 2580, er is een meetrapportage beschikbaar);
* Vloerverwarming in gehele woning (m.u.v. de zolder);
* Vloerisolatie aanwezig op 1e en 2e etage (d.m.v. Fermacell platen);
* De daken zijn vernieuwd in 2010 en 2018 (plat dak);
* Veel inpandige bergruimte;
* Energielabel C;
* Beng-glas in gehele woning (m.u.v. kinderkamer en zolder welke zijn voorzien van dubbel glas);
* De VvE bestaat uit 18 woningen en is in eigen beheer. De servicekosten bedragen € 188,07 per maand.
* Gelegen op erfpachtgrond. Het huidige tijdvak is afgekocht en loopt t/m 15 december 2052. Overstap naar eeuwigdurend is reeds bij de notaris gepasseerd, waarbij is gekozen voor een jaarlijkse canon. Deze bedraagt momenteel € 1.619,04 per jaar.
* Bouwjaar 1929;
* Oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Copernicusstraat 20

Wijk: Middenmeer Postcode: 1098 JG Plaats: Amsterdam Prijs: € 900.000 k.k. Status: Verkocht
Woonoppervlakte: 115 m2 Kamers: 5
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Copernicusstraat 20 – Amsterdam? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.