Als team realiseren we ons maar al te goed dat geluk en gezondheid voor veel mensen niet vanzelfsprekend zijn. Daarom doneren we al jaren substantiële bedragen aan diverse goede doelen. Zo heeft Ramón Mossel Makelaardij de laatste jaren met veel enthousiasme o.a. War Child ondersteund.

De keuze voor de goede doelen die we ondersteunen houden we graag dicht bij onszelf. Daarom hebben ons in 2016 vastgelegd om de komende jaren stichting DON te ondersteunen.

Stichting Diabetes Onderzoek Nederland, kortweg stichting DON is in 2006 opgericht door Maarten de Gruyter met een duidelijk doel: diabetes type 1 genezen. Want hoewel diabetes type 1 te behandelen is, is de ziekte nog niet te genezen. De complicaties zijn ingrijpend, van blindheid en amputaties tot hart- en nierfalen. Gek genoeg wordt er meer geïnvesteerd in het veraangenamen van het dagelijks leven van patiënten, dan in het zoeken naar een echte oplossing: volledige genezing.

“We zijn stichting DON begonnen omdat we iets zochten in de diabeteswereld wat we niet konden vinden. Ik vond dat er een groep mensen moest zijn die zich met niets anders bezighoudt dan met genezing. Er ging, en gaat nog altijd, veel meer geld naar care dan naar cure. Dat verbaasde mij. Bij DON gaat elke cent naar cure.

Het grootste misverstand is de perceptie dat diabetes type 1 iets is waarmee je heel makkelijk kunt leven. Een problematisch misverstand. Mijn missie is dan ook mensen ervan te doordringen hoe heftig deze ziekte is. Dat is lastig, want als ze mij zien, denken ze dat valt wel mee. Maar wat ze bijvoorbeeld niet zien, is dat mijn ogen steeds slechter worden.”

Maarten de Gruyter

Oprichter stichting DON