Binnen een van de meeste gewilde buurten van Amsterdam, het Museumkwartier, ligt tussen de Hobbemastraat en Stadhouderskade pal tegenover het wereldberoemde Rijksmuseum, Jan Luijkenstraat 16. Dit karaktervolle object van circa 465m² staat op eigen grond en ligt midden in het culturele hart van Nederland, direct om de hoek van de PC Hooftstraat, Museumplein, Spiegelkwartier, Concertgebouw en het Vondelpark. Het is dan ook niet voor niets, dat de meest veeleisende mensen zich tot deze locatie aangetrokken voelen. En dan te bedenken, dat dit woonhuis ook nog beschikt over een privé tuin van circa 50m². Zelden komt er een heel pand met spectaculair uitzicht op de tuinen van het Rijksmuseum beschikbaar. Het is dan ook een zeldzame kans om dit bijzondere herenhuis te kunnen bemachtigen op steenworp afstand van bestemmingen van wereldklasse.

Jan Luijkenstraat 16 is een van de 3 huizen op een rij, die, in chaletstijl, door de Amsterdamse architect Jacob Klinkhamer is ontworpen. Het pand telt 6 verdiepingen en biedt indrukwekkend hoge plafonds, prachtige open haarden, een stijlkamer en enkele originele architectonische details. Door de jaren heen is de woning met respect voor oorspronkelijke details gemoderniseerd. Echter is er nog voldoende ruimte om samen met uw architect en aannemer het huis van uw dromen te creëren.

Globale indeling:

Souterrain:
Diverse bergruimtes, technische ruimte, kantoorruimte/atelier en een bijkeuken. Vanuit de bijkeuken is de achtertuin bereikbaar.

Begane grond:
Entree, vestibule, hal met monumentaal trappenhuis, badkamer met inloopdouche, handdoekradiator en wastafelmeubel, separate toiletruimte met fonteinmeubel, eetkeuken met diverse inbouwapparatuur en uitzicht op het Rijksmuseum, woonkamer met toegang tot de achtertuin. De eetkeuken en woonkamer hebben een plafondhoogte van circa 3.2m.

Eerste verdieping:
Bereikbaar via het imposante trappenhuis, tweede separate toiletruimte (work in progress). Prachtige monumentale woonkeuken met hoog plafond, schouw en balkon. Vanuit deze fijne verblijfsruimte is een indrukwekkend uitzicht op het Rijksmuseum. De aanwezige moderne keuken is ingericht met diverse inbouwapparatuur. Aan de tuinzijde is een fraai gedecoreerde salon met eveneens een geweldige plafondhoogte van liefst circa 3.76m.

Tweede verdieping:
Overloop met lichtkoof, riante slaapkamer met een plafondhoogte van circa 3.4m, diverse vaste kasten en een droomuitzicht op het Rijksmuseum, royale badkamer van spa achtige proporties met een vrijstaand ligbad, vrijstaande inloopdouche, twee wastafelmeubels, mooie schouw met gesloten houtkachel, vloerverwarming, handdoekradiator en diverse inbouwspots. Inloop kledingkast en een derde separate toiletruimte met fonteinmeubel.

Derde verdieping:
Overloop met lichtkoof, vierde separate toiletruimte met fonteinmeubel, twee slaapkamers met vaste kasten en een derde badkamer met vloerverwarming, een vrijstaand ligbad, inloopdouche, wastafelmeubel en een handdoekradiator.

Vierde verdieping:
Overloop met lichtkoof, vierde badkamer met een inloopdouche en wastafelmeubel, vaste kast, vierde slaapkamer gelegen aan de tuinzijde voorzien van vaste kasten, riante inpandige berging. Interne trap naar het platte dak, vanwaar een fenomenaal uitzicht op de sky line van Amsterdam.

Bijzonderheden:
-Eigen grond.
-Grotendeels dubbel glas.
-Gemeentelijk Monument.
-Bodemrapportage aanwezig. Ondergrondse olietank is gereinigd en verwijderd (1997).
-Niet zelfbewoningsclausule is van toepassing.
-De feitelijke oppervlakte van de achtertuin komt niet overeen met de kadastrale oppervlakte. Aangezien het perceel van het perceel aan het einde van een gangetje (achterom) ligt, is deze er ooit feitelijk bijgetrokken. De feitelijke oppervlakte van de achtertuin is circa 50m².
-Oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Jan Luijkenstraat 16

Wijk: Museumkwartier Postcode: 1071 CN Plaats: Amsterdam Prijs: € 4.950.000 k.k. Status: Ingetrokken
Woonoppervlakte: 465 m2 Kamers: 9
Makelaar Ramón Mossel
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Jan Luijkenstraat 16 – Amsterdam? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.