Future proof Green House with amazing view!
Deze onder architectuur gebouwde villa van ca. 270 m2 met LIFT is in 2015 gebouwd met het oog op duurzaamheid en kijkt spectaculair uit over de Amstel. Hier ziet u de seizoenen aan u voorbij gaan; zomer- en winterhuis midden in de natuur. Weidse vergezichten over de Amstel aan de voorzijde en aan de achterzijde vrij uitzicht over het polderlandschap van de Middenpolder (natuurgebied). Daarnaast is er nog een vrijstaand bijgebouw van ca. 30 m2 dat van alle gemakken voorzien is met een badkamer, slaapgedeelte en aansluitingen voor een keuken. De fraai aangelegde tuin rondom biedt meerdere terrassen en een groot grasveld op een fraai perceel van 915 m2. Er is tevens een mogelijkheid om een steiger aan te leggen in de Amstel.

Wonen én werken in Amsterdam en omstreken op fietsafstand van de Zuidas, is het combineren van de voordelen van een landelijke gemeente met die van een wereldstad. Waar ter wereld vindt u op luttele minuten afstand de combinatie van vliegverbindingen met alle delen van de wereld, aanwezigheid van het internationale bedrijfsleven en cultureel aanbod op topniveau en toch de mogelijkheid om thuis te genieten van de rust en de stilte van een groen agrarisch gebied, een uniek weidevogelgebied, het Amstelland. Dat reikt met het open polderland en de blauwe linten van de Amstel, de Waver en de Bullewijk als een groene scheg tot ver in de stad.

De half vrijstaande villa aan de Amsteldijk Noord 78 bestaat uit een vier woonlagen: begane grond (75 m²), eerste verdieping (77 m²), tweede verdieping (51 m²), derde verdieping (17 m²) en een vrijstaande studio (51 m²). Alle verdiepingen (en het bijgebouw) bieden veel comfort en zijn vrij in te delen. De binnenwanden zijn niet dragend dus vrij eenvoudig te wijzigen. Een huislift verbindt de woonlagen.
Een opmerkelijk detail: de combinatie van daglicht dat via het glazen open trappenhuis tot de begane grond valt en de kamerhoge schuifpuien op elke verdieping, zorgt voor een zee van licht. Tezamen met de hoge plafonds geeft dit een prettig gevoel van ruimte.

Het op het zuiden georiënteerde bijgebouw aan de Amsteldijk Noord 78 heeft een woonfunctie en is aangesloten op riool, waterleiding en elektra en is voorzien van zonnepanelen. Ook voorzien van fraai afgetimmerde hoge kasten, badkamer met douche en wastafel, een separaat toilet en een entresol met op maat gemaakte bedden. Daarnaast zijn er aansluitingen voor een keuken,

ENERGIE BESPARING
Het betreft een zeer energiezuinige en bijna energie neutrale villa waardoor u voorbereid bent op de toekomst. De EPC waarde is ±0,32. Dit is bereikt door goede isolatie en luchtdichting, 60 PV zonnepanelen op het dak en een warmtepomp, vloerverwarming/koeling, balansventilatie, warmteterugwinning en hoog geïsoleerde wanden en glasvlakken Het bijgebouw wordt geventileerd door middel van natuurlijke ventilatie en is voorzien van een warmtepompboiler van 100l.

Zonnecollectoren
Op de zuidzijden van de hellende daken zijn de PV cellen geplaatst. Daarmee is het netto elektraverbruik van de woning aanzienlijk beperkt. Door een slimme meter is het surplus teruggeleverd. De zonnecollectoren drijven allereerst de warmtepomp aan.

Ventilatievoorziening
De ventilatie voor de woning bestaat uit een dubbele gebalanceerde toevoer- en afvoerventilatie met elektrisch aangedreven ventilatoren. Tussen de toe- en afvoerluchtstroom is een warmtewisselaar geplaatst, waardoor de aangezogen verse lucht voorverwarmd in de woning kan worden gebracht. Een tochtvrije inblaas is gerealiseerd door een juiste keuze van soort en plaats van de toevoerroosters.
Om bij bijzondere omstandigheden, bijvoorbeeld na een warme zomerdag of een feestje, snel meer warmte af te voeren en verse lucht toe te laten, zijn te openen geveldelen en het afvoerrooster in de dakverdieping benut. Het bijgebouw wordt geventileerd door middel van natuurlijke ventilatie.

Warmtepomp
Voor de warmteopwekking is een elektrisch aangedreven warmtepomp (WP) voorzien, die warmte onttrekt aan de buitenlucht en transformeert naar het hogere, voor vloerverwarming en warmwater geschikte, temperatuurniveau. De vloerverwarming is waterzijdig gevoed door de WP. Met dezelfde warmtepomp kan in zomerbedrijf warmte uit de woning worden afgevoerd. Voor ruimtekoeling is geen additionele koelmachine voorzien; alleen de WP in zomerbedrijf is voor ruimtekoeling beschikbaar.

Warm water
Een afzonderlijk gasgestookte warmwater boiler van 120l zorgt voor warm tapwater naar de sanitaire toestellen in huis. De netto warmteconsumptie van de douche is zoveel mogelijk beperkt door toepassing van warmte terugwinsystemen op het gebruikte douchewater.

TECHNISCHE GEGEVENS
– Zowel het hoofdgebouw, bijgebouw als het terras aan de achterzijde zijn gefundeerd met betonnen prefab palen.
– De draagconstructie is een staalconstructie van kokers en warmgewalste profielen, behoudens de gewapend betonnen grondkerende muren aan de dijkzijde. De vloeren zijn van staalplaatbeton.
– Het betreft een twee-onder-een kap woning waarbij beide woning geheel losstaand zijn geconstrueerd om contactgeluid uit te sluiten. De scheidingswand bestaat uit twee niet gekoppelde wanden van elk 150 mm dikke sandwichpanelen met een spouw van 100 mm. Extreem goede isolatie en brandscheiding.
– De gesloten buitenwanden en daken zijn van 150 mm dikke sandwichpanelen met steenwol kernmateriaal (brandwerend meer dan 90 minuten), bekleed met 1mm. dikke gecoate en verzinkte staalplaat. Hoge isolatie waarde en lage thermische inertie. Aan de binnenzijde bekleed met gestucte gipsplaat. De buitenzijde is bekleed met topkwaliteit inlands ongeschaafd en geïmpregneerd Amerikaans eiken delen.
– De ramen en deuren in de gevels zijn van bijzondere kwaliteit. In het hoofdgebouw fabricaat Vitrocsa, Janssen en Alcoa. In de bijgebouwen Alcoa. Glas volgens veiligheidsvoorschriften en HR++ isolatiewaarde voor comfort en energiebesparing. Aan de voorzijde balkons op de hogere vloeren met glazen balustrades, achter doorval bescherming.
– De constructie van de trappen, overloop en balkons is in staal uitgevoerd.
– Er is een spindellift aanwezig.
– Voor de vloerverwarming wordt warmte opgewekt door een warmtepomp. Met dezelfde pomp kan in de zomer warmte uit de woning worden afgevoerd. Voor de verwarming is gekozen voor laag temperatuur vloerverwarming, voor de regelbaarheid en bedrijfstijden onder te verdelen in meerdere groepen.
– Riolering aangesloten op het gezamenlijke rioolpompstation van Waternet en de hemelwaterafvoeren zijn afwaterend op de sloot.
– Verhardingen en tuinaanleg: het terrein is opgehoogd tot het peil bij de zijdeur.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Lees meer
Highlights

Amsteldijk Noord 78

Wijk: Buitengebied Noord Postcode: 1183 TE Plaats: Amstelveen Prijs: € 2.950.000 k.k. Status: Ingetrokken
Woonoppervlakte: 270 m2 Kamers: 8
Makelaar Tamara Cnossen
Bel of mail voor een
afspraak

020-3052662

Adres

A.J. Ernststraat 555
1082 LD Amsterdam

Start een zoekopdracht

Bezichtiging aanvragen

Heb je interesse in Amsteldijk Noord 78 – Amstelveen? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.