Veemkade 1098A AMSTERDAM

Omschrijving

PRACHT-TIG design appartement met uitzicht op het water van de IJhaven aan de ene zijde en een terras op het zuiden aan de andere zijde. De voor- en achtergevel bestaan nagenoeg geheel uit (isolatie) glas, wat zorgt voor extreem veel lichtinval en een waanzinnig uitzicht.

Dit unieke appartement wordt gekenmerkt door licht, ruimte, uitzicht en comfort.

De woning wordt gecompleteerd door een privé berging in de kelder en een auto- en een motorparkeerplaats in het naastgelegen complex.

Gebouwd in 1995 en in 2016 volledig intern gerestyled naar ontwerp van interieurarchitect Richard Vink is dit prachtige appartement de woondroom van elke koper. Door de interne renovatie biedt het appartement een ware hotelbeleving.

Algemeen
Comfortabel en rustig wonen met de binnenstad aan je voeten en een spectaculair uitzicht over het water.

Dit zeer lichte en luxe afgewerkte appartement biedt het allemaal: de rust van de Oostelijke Eilanden en tegelijkertijd, op een afstand van slechts vijf minuten fietsen, de restaurantjes en kroegjes van het oude Centrum, de Zeedijk en de Bijenkorf.

Het appartement maakt onderdeel uit van het gewilde complex mY-side II, dat ontworpen is door architect Frits van Dongen van de Architekten Cie. uit Amsterdam.

Ligging
De woning ligt op een zeer bijzondere plek aan de zuidelijke IJ-oever, aan de Oostelijke Handelskade. Historisch en architectonisch is het Oostelijk Havengebied zeer interessant. De rijke havengeschiedenis is nog volop zichtbaar. Voor je dagelijkse boodschappen kun je terecht in het nabij gelegen winkelcentrum Brazilië (Marqt, Jumbo, AH enzovoorts).

Op loopafstand vind je meerdere restaurants, club Panama, Pakhuis de Zwijger, het Scheepvaartmuseum, Nemo en het Muziekgebouw aan 't IJ. Het is een zeer levendige locatie, waar je toch rust vindt, dichtbij het stadscentrum.

Tegenover de woning ligt het groene Rietlandpark, voor de deur langs het water van de IJhaven kun je op de autovrije kade heerlijk struinen of buitensporten.

Op Oostenburg worden de komende jaren 1.800 woningen gebouwd, wat nog eens een extra impuls aan de buurt zal geven.

Auto en openbaar vervoer
De bereikbaarheid is uitstekend, via de Piet Heintunnel naar de A10 en de Piet Heinkade richting CS en hartje stad. Op loopafstand zijn tram- en bushaltes te bereiken en op circa vijf fietsminuten is het NS station Amsterdam Centraal gelegen. Parkeren kan op de eigen parkeerplaats of op straat (voor de woning is vaak plaats genoeg).

Indeling
Het appartement is gelegen op de bel-etage en de eerste verdieping van het complex. Met een fijne eigen entree vanaf de straat en hoog genoeg om overal overheen te kijken.

Eigen voordeur met hal, stalen kozijn met glas naar woonkamer, open woonkamer van voor tot achtergevel (circa 14,30 x 5,16 m) , open trap met vide naar de eerste etage.

De woonruimte is groot, hoog en licht.

Het zitgedeelte is aan de waterzijde gelegen, het uitzicht is schitterend. De luxe open keuken met kookeiland en eetbar is in het midden gemaakt, de eettafelopstelling is gelegen aan de zuidzijde van de woonkamer, met toegang tot het terras (circa 5,21 x 2,07 m). In het midden is een gastentoilet met een kleine 2e hal.

De eerste etage is voorzien van een hoofdslaapkamer aan de zuidzijde met één en al glas in de gevel (voorzien van dubbele gordijnen ter overname), deze ruime slaapkamer (circa 5,16 x 3,94 meter) is qua ruimte ook in twee slaapkamers te verdelen. De andere slaapkamer is gelegen aan de waterzijde, met uitzicht over de kade en de boten aan de IJhaven. De badkamer is voorzien van een grote inloopdouche met stalen deur met glas, een luxe wastafelmeubel met dubbele wastafel, tweede toilet en ligbad. Ook de badkamer heeft grote ramen voor veel lichtinval en uitzicht vanuit de douche.

Op de overloop bij de vide is een prachtige ruime inloopkast gemaakt met op maat gemaakte houten stalen spiegelschuifdeuren en inbouwkasten. Hiernaast is de was- en cv-ruimte (Intergas HR cw5 2016) met luxe houten schuifdeuren.

Kortom een schitterend, bijna on-Nederlands, design appartement op een heerlijke plek.

Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren mY-side II bestaat uit 53 appartementen, het complex wordt professioneel beheerd door Twinns. Tevens is er een actief bestuur dat bestaat uit bewoners. Het betreft een gezonde en actieve VvE met een Huishoudelijk Reglement en een Meerjaren Onderhoudsplan (MJOP). In het complex is een containerruimte voor het huisvuil. In de kelder is een privé berging, met lift bereikbaar. De servicekosten voor het appartement bedragen € 180,11 per maand. Het aandeel van dit appartement in de reserve van de VvE bedraagt momenteel meer dan € 5.700,--.

De motor- en autoparkeerplaats liggen in het naastgelegen complex Argentinië, een andere VvE die tevens goed gemanaged wordt. Ook hier is een lang vooruitkijkend MJOP aanwezig. De servicekosten voor de auto- en motorparkeerplaats tezamen zijn € 78,42 per maand.

Bijzonderheden/kenmerken
- Licht, ruimte en uitzicht;
- Voor- en achtergevel zijn nagenoeg geheel van glas;
- Uitzicht op het water aan de ene zijde, terras op het zuiden aan de andere;
- Luxe afwerking, hotelbeleving;
- Zeer compleet: woning, berging, motor- en autoparkeerplaats;
- Nieuw gebouwd in 1995;
- Volledig geďsoleerd, lage maandlasten voor energie;
- Onder architectuur intern geheel gerenoveerd in 2016;
- Woonoppervlakte 135,40 m2;
- Terras 10,80 m2 op het zuiden;
- Berging 6,30 m2;
- Twee slaapkamers (drie slaapkamers zijn mogelijk);
- Mooiste inloopkast van Amsterdam;
- Vloerverwarming en gietvloer op de woonetage, visgraat vloer op de slaapverdieping;
- Voorzien van alarminstallatie;
- Vraagprijs totaal € 885.000,-- kosten koper;
- Vraagprijs woning € 825.000,-- kosten koper;
- Vraagprijs autoparkeerplaats € 45.000,-- kosten koper;
- Vraagprijs motorparkeerplaats € 15.000,-- kosten koper;
- Erfpacht woning afgekocht tot en met 31-03-2044;
- Per auto- en motorparkeerplaats geldt een lage jaarlijkse canon van € 39,32 tot 30-04-2054;
- Gezonde, professioneel beheerde VvE;
- Oplevering in overleg spoedig mogelijk.

Maak snel een afspraak met ons kantoor voor een persoonlijke bezichtigingsafspraak. Wij leiden je graag rond.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 885.000 k.k.

Soort object:
Appartement/flat
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1995
Woonoppervlakte:
135 m²
Inhoud:
493 m³
Totaal aantal kamers:
4
Garage:
Aanwezig
Energielabel:
Klasse B
Aanvaarding:
direct

Adres

Straat: Veemkade 1098A

Postcode: 1019BX

Plaats: AMSTERDAM

Kaart Veemkade 1098A AMSTERDAM

naar Veemkade 1098A AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand