Vechtstraat 101 - 2,3,4 Amsterdam Rivierenbuurt

Omschrijving

ENGLISH TEXT AT OUR OFFICE'S WEBSITE

Samenvatting:
- Prettig, riant woonhuis in Amsterdam-Zuid (bruto vloeroppervlakte 207 m2)
- Voor en achter uitzonderlijk veel afstand tot de buren
- Drie woonlagen met 3 balkons en één zonneterras
- Centraal gelegen in Rivierenbuurt / Amsterdam Zuid
- De 4e etage is ook geheel zelfstandig te gebruiken:
- als gastenverblijf
- als praktijk / (ruim) kantoor aan huis
- voor kinderen die semi op zichzelf willen wonen
- of verhuur van een losstaand appartement

Omschrijving:
Dit grote woonhuis staat in de gewilde en gezellige Rivierenbuurt en heeft met een omvang van 163m2 veel verschillende mogelijkheden. Het is een origineel jaren '30 huis, op diverse plekken zijn de originele details nog zichtbaar! Het huis is licht, ruimtelijk ingedeeld en goed geschikt om met een (groot) gezin in te wonen.

Via het privé-trappenhuis en entree/hal kom je in de zeer ruime doorzon woonkamer met een erker aan de voorzijde. De woonkamer wordt gescheiden door fraaie, originele en suite schuifdeuren en leidt naar de eetkamer. Deze heeft twee inbouwkasten en aan de achterzijde openslaande deuren naar het eerste balkon. Deze ligt op het oosten en heeft tot laat in de ochtend zon. De keuken (nieuw 2018) is gelegen aan de achterzijde en grenst eveneens met openslaande deuren naar dit balkon.

Met de interne trap (of via het trappenhuis dat ook bij het huis hoort) kom je op de ruime overloop van de 2e verdieping. Deze geeft toegang tot twee slaapkamers en de badkamer. Deze is gelegen aan de achterzijde en beschikt over een ligbad, wastafel en een tweede toilet. De slaapkamer aan de achterzijde heeft openslaande deuren naar het tweede balkon. De zeer riante tweede slaapkamer aan de voorzijde heeft een balkonnetje en een aanpalende kamer, die nu gebruikt wordt als 'walk-in closet' waardoor er in de slaapkamer veel ruimte over blijft.

Het privé trappenhuis leidt verder naar de 3e verdieping. Hier zijn nog 2 kamers. Door de hoge plafonds (nok), de grote (dak)ramen en glazen pui aan de achterkant, is deze etage zeer licht. Hier bevindt zich ook de 2e badkamer én een zonneterras. Deze ruimtes zijn overigens ook via een eigen entree vanaf de begane grond apart te bereiken. Het terras, van 8 m2, is gelegen op het oosten. In de zomer heeft het terras zon tot circa 15 uur. Vanwege de hoge ligging, biedt het terras veel rust en privacy. Het geeft een fraai uitzicht op de torens rondom het Amstelstation en heeft hierdoor een 'grootstedelijk' uitstraling.

Mogelijkheden:
• De vierde etage is ook te gebruiken als geheel zelfvoorzienend appartement met eigen entree. Het heeft een slaapkamer, badkamer, keuken en woonkamer. Door de tussendeur op de 2e etage open te zetten of weg te halen, kan gekozen worden om deze ruimtes met elkaar te verbinden óf juist los te zien. Ideaal voor opgroeiende kinderen die semi op zich zelf willen (gaan) wonen.
• Het trappenhuis is vanaf voordeur volledig eigendom, dit is redelijk uniek. De bewoners, die het als drie-laags bovenhuis willen gaan gebruiken, kunnen er voor kiezen om in dit trappenhuis / 'loze ruimte', een extra kamer te maken. De inwendige trap blijft dan als trappenhuis beschikbaar.

• In de woonkamer kan een extra kamer worden gecreëerd door aan de voorzijde de muur tussen de voormalige zijkamer en woonkamer terug te plaatsen.

• De huidige 'walk-in closet' kan (weer) als (kinder/baby) kamer in gebruik worden genomen. Ideaal voor zeer kleine kinderen die alleen moeten gaan slapen.

• De woning is nu al, direct te gebruiken als duplex appartement op de 2e en 3e etage én een zelfvoorzienend appartement voor 'zelfstandige verhuur' op de 4e etage; met éigen opgang. Deze ruimte kan ook als gastenverblijf worden gebruikt (airbnb of short stay), of voor praktijk/kantoor aan huis.

• Wellicht interessant voor een belegger is de optie om, door een paar kleine ingrepen, het huis in 3 aparte etages te scheiden met elk een eigen opgang. De indeling wordt dan: op de 1e etage een drie-kamer appartement met balkon; op de 2e etage een drie-kamer appartement met twee balkons en op de 3e etage een twee-kamer appartement met zonneterras. (De elektronische deuropener is hier al op voorbereid: elke etage heeft een eigen bel met zelfstandige deuropener.)

Omgeving:
De woning is perfect gelegen, met de woonkamer op het zuiden, waardoor overdag volop lichtinval is, in een gezellige en rustige straat in de populaire Rivierenbuurt nabij het Martin Luther Kingpark, de Amstel en de Rijnstraat. De Vechtstraat heeft aan de oneven zijde, waar de woning staat, een brede stoep met een plantsoen als 'voortuin'. In de Rijnstraat is een groot en gevarieerd winkelaanbod. Op fietsafstand ligt de Pijp met onder andere de gezellige Albert Cuyp markt, de Van Woustraat en de Ceintuurbaan. Maar ook de hippe Maasstraat ligt op slechts enkele minuten loopafstand. Binnen 15 minuten ben je op de fiets op het Rembrandtplein.
De A2 en A10 liggen letterlijk om de hoek en op de A1 ben je binnen enkele minuten. Door de goede verbindingen ligt het huis gunstig ten opzichte van de buitengebieden en andere grote steden. Het Amstelstation bevindt zich op loopafstand en Station RAI, metrostation Europaplein en ook station Duivendrecht liggen op 5 tot 10 minuten fietsen. Een tennisvereniging, meerdere roeiverenigingen, restaurantjes en een fijne hardlooproute langs de Amstel bevinden zich op korte loopafstand van dit huis.

Direct voor de deur is nagenoeg altijd parkeergelegenheid, wat voor Amsterdam uitzonderlijk is en er is (bijna) geen wachttijd voor een parkeervergunning. Net over de Utrechtse brug, op circa 5 minuten fietsen, bij het Mercure hotel, kun je na 19.00 en in het weekend gratis parkeren, en betaal je voor de eerste drie uur slechts € 0,10 cent. Praktisch voor huishoudens met twee auto's.

Bijzonderheden:
- Bruto vloeroppervlakte 207 m2, woonoppervlakte 162,3 m² (meetrapport aanwezig);
- Bouwjaar 1934;
- 3 laags bovenhuis met veel mogelijkheden;
- Nieuwe keuken plus standleiding uit 2018;
- De Cv-ketel uit 2017 heeft een automatische ontluchter en vuilafscheider, wat de verbruikskosten positief beïnvloedt en minder storingen oplevert;
- Servicekosten circa € 125--, per maand;
- De VVE beslaat de nummers 89 tot en met 103.
- Goed georganiseerde VvE met professionele beheerder;
- Onderhoudsplan en Huishoudelijke Reglement aanwezig;
- Schilderwerk buitenzijde in 2018 uitgevoerd;
- In september is het pannendak vervangen;
- Erfpacht vooruitbetaald tot 2059;
- Eeuwigdurende afkoop van de erfpacht is tot eind 2019 met 35% korting mogelijk
voor circa € 30.000,--;
- Oplevering in overleg, korte termijn is mogelijk.

Kortom: een unieke woning met zeer veel mogelijkheden. Bel met ons kantoor voor een afspraak. Wij leiden u graag persoonlijk rond.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Prijs € 899.000 k.k.

Soort object:
Appartement
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1934
Woonoppervlakte:
162 m²
Inhoud:
602 m³
Totaal aantal kamers:
6
Tuin:
Aanwezig
Energielabel:
Klasse D
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Vechtstraat 101-2,3,4

Postcode: 1079JC

Plaats: Amsterdam

Kaart Vechtstraat 101 - 2,3,4 Amsterdam Rivierenbuurt

naar Vechtstraat 101 - 2,3,4 Amsterdam Rivierenbuurt
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand