Swammerdamstraat 21-I&II AMSTERDAM

Omschrijving

** ENGLISH TEXT AT OUR AGENCY'S WEBSITE **

HEER-LIJK ruim woonhuis van 146 m2 verdeeld over twee royale woonlagen in een statig pand uit 1881 in de populaire Weesperzijdestrook.

Hoge plafonds, grote ramen, een heel fijn terras en twee tea-for-two balkons aan de voorzijde. De woonkamer en hoofdslaapkamer zijn van ongekend formaat voor een Amsterdamse woning. Alle slaapkamers zijn eveneens van goed tot zeer ruim formaat, variërend van 7 tot 21 m2.

Het chique en karakteristieke pand is in 2008 geheel gerenoveerd/vernieuwbouwd inclusief een nieuwe fundering.

Door de grote ramen, de hoge plafonds en de lage bebouwing aan de achterzijde komt er veel licht de woning binnen.

De Swammerdamstraat is een rustige, groene straat met mooie grote bomen, net achter de Weesperzijde, vlakbij de Amstel. Het is een heerlijke, rustige plek, tussen Centrum, Zuid/De Pijp en Oost. Een fijne plek om te ontspannen midden in de stad.

Algemeen
Deze aantrekkelijke tweelaags woning, op de eerste en tweede etage heeft alles. Een grote woonetage met open keuken en openslaande deuren naar het terras, een naastgelegen studeerkamer aan de voorzijde en drie grote slaapkamers op de tweede etage.

De woning is gelegen op erfpachtgrond, waarvan de canon tot 2058 is vooruitbetaald, de eeuwigdurende erfpacht is aangevraagd op de gunstige voorwaarden van 2019.

Indeling
Entree via authentiek portiek op de bel-etage, via trappenhuis (gedeeld met enkel de buren op de 3e etage), voordeur op de 1e etage. Hal met trap naar 2e etage, royaal gastentoilet, grote doorzon-woonkamer van circa 13,7 x 3,7 meter). Open keuken gelegen aan de achterzijde, openslaande deuren naar het terras aan de achterzijde. Tevens openslaande deuren aan de voorzijde naar het balkon aan de voorzijde. Aan de voorzijde is een naastgelegen studeerkamer van 2,1 x 3,4 m.

Het terras is gelegen op het oosten en heeft zon tot de middag. De binnentuin is heerlijk licht en open, het uitzicht aan de achterzijde is prachtig.

Op de tweede etage zijn drie royale slaapkamers en een grote badkamer met inloopdouche , ligbad, wastafel en tweede toilet.

Er is een separate wasruimte waar ook de cv-ketel is geïnstalleerd.

De circa maten van de slaapkamers op de 2e etage zijn als volgt:
- Slaapkamer 1: 7,0 x 3,0 m
- Slaapkamer 2: 3,9 x 3,1 m
- Slaapkamer 3: 3,9 x 2,7 m
- De 3e slaapkamer heeft een zijkamer/walk-incloset van 2,4 x 3,4 m

Omgeving
Aan de oever van de Amstel liggen gezellige eetgelegenheden en op de rustige wandelpaden langs de rivier waan je je ver van het drukke stadsleven. Het is een schitterende uitvalsbasis richting Oost, De Pijp met de levendige Albert Cuypmarkt en het Centrum. Een residentiële buurt met op loopafstand alle voorzieningen zoals koffietentjes, gezellige restaurants/cafés en een handig buurtwinkeltje op de hoek. Hotspots zijn De IJsbreker, Loetje Oost, Het Volkshotel, Rijsel, Hesp, het Amstel Hotel en het Oosterpark. Winkels voor de dagelijkse boodschappen (AH en meer) op de Wibautstraat en de Eerste Oosterparkstraat liggen direct om de hoek.

Sportfaciliteiten zoals de VondelGym en de SwimGym, maar ook Amsterdamse Roei en Zeilvereniging “De Hoop” zijn op loopafstand. Een avond genieten van een voorstelling in Koninklijk Theater Carré, struinen door diverse musea, Amsterdam heeft het allemaal en op slechts korte afstand van dit geweldige huis.

Bereikbaarheid
De woning is zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanuit dit deel van de buurt heeft u een snelle aansluiting met de A2 of A10.
Voor een parkeervergunning geldt een relatief korte wachttijd van 10 maanden, met de mogelijkheid voor een tussentijds overloopvergunning, volgens de website van de gemeente (laatste info van amsterdam.nl).

Je ben tevens binnen 15 tot 20 minuten op Schiphol. De metro is op loopafstand.

Bijzonderheden:
- Tweelaags woonhuis met vier slaapkamers, terras en twee balkons;
- Karakteristiek pand in rustige, groene straat;
- Woonoppervlakte 146 m² o.b.v. NEN 2580;
- Bouwjaar 1881, renovatie 2008
- Erfpachtgrond, afgekocht tot 1 april 2058;
- Eeuwigdurende erfpacht aangevraagd op de gunstige voorwaarde van 2019;
- Volledig geïsoleerd en voorzien van dubbel glas;
- Gestuukte wanden en plafonds;
- Servicekosten € 106,23 per maand;
- Kleinschalige, goed georganiseerde, actieve VvE met MJOP en gezonde reserve;
- Oplevering in overleg.

Bel snel met ons kantoor voor het inplannen van een bezichtiging. We leiden u graag 1 op 1 rond.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 900.000 k.k.

Soort object:
Appartement/flat
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1881
Woonoppervlakte:
146 m²
Inhoud:
488 m³
Totaal aantal kamers:
5
Energielabel:
Klasse D
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Swammerdamstraat 21-I&II

Postcode: 1091RP

Plaats: AMSTERDAM

Kaart Swammerdamstraat 21-I&II AMSTERDAM

naar Swammerdamstraat 21-I&II AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand