Stichtstraat 13 AMSTERDAM

Omschrijving

Zelden komt er een eengezins-hoekwoning van 147m2 op een riant perceel van 203m2 te koop aan een autoloze straat middenin de Rivierenbuurt! De achtertuin van 107m2 is op het zuid-westen gelegen en de woning beschikt over vier slaapkamers gelegen op één verdieping + een handige kelder. Daarnaast is er de mogelijkheid om de woning uit te bouwen; door de riante tuin en breedte van het perceel van maar liefst 9 meter kunt u een flink aantal m2 toevoegen.

De woning is gelegen in de zeer kindvriendelijke Mirandabuurt in de Rivierenbuurt. Deze buurt ontwikkelt zich in rap tempo tot een moderne en dynamische wijk met vele nieuwe voorzieningen. Geografisch is het een van de best gelegen locaties van Amsterdam. De Maasstraat en Scheldestraat zijn op loopafstand, waar vele winkels, horeca en speciaalzaken volop aanwezig zijn. Verder zijn ook alle gezinsvoorzieningen ruimschoots aanwezig, waaronder diverse basis- en middelbare scholen, prachtige parken, zoals het Beatrixpark en het Amstelpark, sportverenigingen en medische voorzieningen. Op steenworpafstand is de Amstel gelegen waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen en/of hardlopen. De rest van de stad is eenvoudig bereikbaar via de Noord-Zuidlijn, station RAI en de vele uitvalswegen. De Zuidas, Vrije Universiteit van Amsterdam, VU medisch centrum en het Gelderlandplein zijn op fietsafstand.

Globale indeling:
Begane grond
“Voortuin” van 1.5 meter diep. Entree van de woning, hal met toegang tot de keuken, woonkamer, de kelder en het separate toilet + fonteintje. De woonkamer loopt van voor tot achter, is voorzien van een afgesloten werkkamer en een half-open zijkamer/speelkamer. Vanuit de woonkamer middels een schuifpui toegang tot de achtertuin. De dichte keuken is aan de achterzijde gelegen, biedt eveneens toegang tot de achtertuin en beschikt over een 5-pits gasfornuis en vaatwasser. De achtertuin is in totaal 107m2, gelegen op het zuid-westen, beschikt over een achterom en een (fietsen)schuur. Daarnaast is er aan de zijkant een entree vanaf de straat naar de achtertuin. De riante tuin leent zich er uitstekend voor om het woonoppervlak op de begane grond flink uit te breiden.

Eerste verdieping
Overloop, 4 slaapkamers waarvan er drie zijn voorzien van handige inbouwkasten én de master bedroom is voorzien van een balkon. Centraal gelegen ruime badkamer met een ligbad, douche, toilet en dubbele wastafel. Vanuit één van de slaapkamers is de zolder (4.81x2.95x0.85) toegankelijk. Tweede vliering/zolder bereikbaar middels vlizotrap.
Kelder:
Handige opbergruimte van 4.02x3.13 en een plafondhoogte van 1.74. De wasmachine-droger aansluiting + de cv-ketel (2015) zijn hier gesitueerd.

Bijzonderheden:
-ENGLISH TRANSLATION AT OUR OWN WEBSITE;
-Er is momenteel geen wachttijd voor een parkeervergunning, er zijn momenteel twee parkeervergunningen te verkrijgen en er is voldoende parkeergelegenheid naast de woning;
-Uitbouwmogelijkheden op de begane grond (het betreft een gemeentelijk monument);
-Woonoppervlak 146,5m² exclusief kelder van 12,6m2 en exclusief zolder/vliering van 14,2m2;
- Volledig voorzien van dubbel glas en kunststof kozijnen;
-Perceeloppervlak 203m², tuin gelegen op het zuid-westen;
-De erfpachtcanon is euro 181,51 tot en met 31 augustus 2026. Algemene bepalingen voor voortdurende erfpacht 1937; De aanvraag voor eeuwigdurende erfpacht is in 2019 onder de gunstige voorwaarden gedaan;
-Bouwjaar 1952;
-HR cv-combiketel 2015;
-Elektrische installatie bestaande uit 8 groepen;
-Oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 1.000.000 k.k.

Soort object:
Hoekwoning
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1952
Woonoppervlakte:
147 m²
Perceeloppervlakte:
203 m²
Inhoud:
527 m³
Totaal aantal kamers:
6
Tuin:
Aanwezig
Parkeren:
parkeervergunningen
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Stichtstraat 13

Postcode: 1079RB

Plaats: AMSTERDAM

Kaart Stichtstraat 13 AMSTERDAM

naar Stichtstraat 13 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand