Prinsengracht 369 Amsterdam Centrum

Omschrijving

Uw eigen grachtenpand in het hart van het Centrum van Amsterdam.

Heerlijk privé en rustig gelegen in de Jordaan, aan een hofje, grenzend aan het groen van de tuinen van de woningen aan de Prinsengracht. Een eigen pand met drie woonlagen, een tuintje en een zonnig dakterras uitkijkend over de daken van de stad en de Westertoren. Amsterdamser wordt het niet.

Dit is een zeer bijzonder woonhuis gelegen aan een 'zijstraatje' van de Prinsengracht, tegenover de Lauriergracht, tussen de Berenstraat en Reestraat. Hier vindt u alles wat Amsterdam te bieden heeft om de hoek, maar dan vanuit de oase van rust die uw eigen pand u biedt. Geen bovenburen, en geen verkeer of mensen voor je deur.

Als u de gracht oploopt treft u echter een keur aan goede horeca, winkels en weekmarkten op loopafstand aan. Het contrast tussen de absolute rust binnen en de roering buiten is werkelijk uniek.

Algemeen
Dit woonhuis van drie woonlagen is gebouwd omstreeks 1899 en door de jaren heen goed gerenoveerd en onderhouden. De woning is voorzien van dubbel glas. Uiteraard is het pand gelegen op eigen grond. De entree is via het hofje en de eigen voordeur of via de tuin met achterom. Er is zelfs een eigen stenen fietsenberging in de tuin. De privé tuin grenst aan de achtertuinen van de woningen aan de Prinsengracht.

Indeling
U betreedt dit pand via de entree aan het hofje, de eigen voordeur geeft toegang tot de hal met gastentoilet. Op de begane grond is de woonkeuken met eettafel. De achterdeur leidt naar de fijne met beukenhaag omzoomde tuin van circa 10 m2 met terras. Hier is het heerlijk toeven op een lange zomeravond.

Op de begane grond is tevens de familiebadkamer met ligbad, separate douche, wastafel en separate kast voor wasmachine- en droger.

De trap leidt naar de eerste etage, dit is in het geheel de woonkamer. Het 3,15 meter hoge plafond en de 4 grote ramen aan weerszijden maken dit een prachtige en lichte ruimte. De schouw met open haard en de massief houten vloer maken de sfeer compleet.

Op de 2e etage zijn de slaapkamers. De hoofdslaapkamer (van ca. 4,5 x 3,5 meter) heeft wederom grote ramen, paneeldeuren en massief houten vloer. De 2e slaapkamer is ongeveer 2,20 x 2,40 meter groot. Deze slaapkamer heeft een inbouwkledingkast.

De rust in beide slaapkamers, zonder bovenburen en in de binnentuinen van de grachtengordel is zeer aangenaam.

De vaste trap leidt naar het dakterras van circa 6 x 5 meter, dat toegankelijk is via het dakluik. Het dakterras biedt prachtig uitzicht over de tuinen van de grachtengordel, de daken van de stad en de Westertoren.

Bijzonderheden
- Geheel pand van drie woonlagen met tuin, achterom en dakterras
- Gelegen aan een rustig hofje in de binnentuinen van de Prinsengracht
- Privacy, rust, groen en veiligheid, maar wel midden in het Centrum
- Vanaf het dakterras kunt u meegenieten van het Prinsengrachtconcert
- Gelegen nabij de Negen Straatjes
- Vloeroppervlakte 79 m2 volgens NEN 2580 (meetrapport aanwezig)
- Twee slaapkamers
- Privé fietsenberging in de binnentuin
- Geen VvE, geen servicekosten (behalve € 14,-- per maand voor de berging)
- Gelegen op eigen grond

Maakt u snel een afspraak met ons kantoor. We leiden u graag persoonlijk rond in dit bijzondere onroerend goed.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan.

Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 750.000 k.k.

Soort object:
Grachtenpand
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1899
Woonoppervlakte:
79 m²
Perceeloppervlakte:
40 m²
Inhoud:
260 m³
Totaal aantal kamers:
4
Tuin:
Aanwezig
Energielabel:
Klasse E
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Prinsengracht 369

Postcode: 1016HK

Plaats: Amsterdam

Kaart Prinsengracht 369 Amsterdam Centrum

naar Prinsengracht 369 Amsterdam Centrum
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand