Kooibos 2 ALMERE

Omschrijving

Wat een heerlijke villa is dit!

Een puur ontwerp midden in het groen - met een uitzonderlijke beleving - nabij Amsterdam. Zeer geschikt voor generatie wonen.

Villa onder architectuur
Aan de rand van het Waterlandse bos, in Klein-Overgooi, ligt deze moderne villa, nabij Amsterdam. Het is één van de weinige privé huizen welke ontworpen is door Mecanoo architecten uit Delft. Mecanoo architecten, onder leiding van Francine Houben, geniet internationale bekendheid. Het bureau ontwerpt met name bibliotheken, musea, woontorens, ontvangst- en cultuurruimten, in Nederland en het buitenland. Vele ontwerpen van hen zijn bekroond. Ook dit "woonhuis Almere Overgooi" was genomineerd voor de Almere Architectuurprijs 2010.

Comfortabel en licht
De villa is opgebouwd uit staal, beton, hout en glas. Het huis heeft mooie zichtlijnen en een prachtige lichtinval. Het ontwerp bestaat uit twee grote wooneenheden, door de architect ook wel "broer en zus" genoemd, die op de begane grond verbonden zijn door een zogenaamde servicezone met daarin een dubbele entree. Tussen broer en zus bevindt zich een grote overdekte patio.

De bovenverdiepingen van de villa lijken te zweven door een onafgebroken strook glas rondom (bij de muren vanaf 2.50 m tot 3.20 m hoogte). Op deze bovenverdiepingen bevinden zich de badkamers en de slaapkamers. Vanaf de straatzijde is het huis besloten, echter het opent zich van alle andere zijden geheel naar buiten toe, via glazen wanden van vloer tot plafond. U heeft vanuit iedere ruimte een direct en volledig zicht op de parkachtige tuin. Ook de tuin en buitenruimten zijn ontworpen door Mecanoo architecten. Iedere ruimte op de begane grond heeft tevens een grote schuifpui die toegang geeft tot een royaal terras. Zo zijn er zes terrassen, die direct grenzen aan de tuin en waarvan er twee geheel overdekt zijn.

Generatiewonen
De wooneenheden "broer en zus" zijn ieder voorzien van een eigen ingang, een volledig uitgeruste Bulthaup keuken, sanitaire voorzieningen, een garage en een aparte berging. Dit maakt deze villa zeer geschikt voor het zogenoemde "generatie wonen" of voor bewoning door twee gezinnen. Het huis is ook ideaal voor een gezin, waarbij ouders en kinderen ieder hun eigen verblijf kunnen hebben voor optimale privacy maar eveneens met elkaar verbonden zijn via de verbindingszone op de begane grond.

Optimale locatie
De villa ligt besloten in het lommerrijke Almere Overgooi. Deze fraaie villawijk ligt aan het Gooimeer pal tegenover het Gooi en wordt omsloten door bossen en een park met grote waterpartijen. Direct vanuit het huis lopen mooie wandel- en fietspaden. De villa ligt zeer gunstig ten opzichte van de A27 en de A6. Binnen nog geen 25 autominuten bent u bijvoorbeeld in het hart van Amsterdam of Utrecht. Vooral de verbindingswegen met Amsterdam zijn bijzonder goed; óók in de spits! De prima treinverbindingen - Almere kent momenteel 6 treinstations - mogen eveneens niet onvermeld blijven.

Midden in de natuur en vlakbij Amsterdam
Wonen in Almere Overgooi betekent groots wonen in de mooiste en qua voorzieningen de beste suburb van Amsterdam. Het geeft u het gevoel op vakantie te zijn. Enerzijds woont u midden in het groen met veel rust en ruimte en anderzijds bent u in no time in de mooie binnenstad van Amsterdam en geniet u volop van het bruisende en culturele leven. Ontdek dus de Waterlandsebossen, de biologische markt van Stadslandgoed de Kemphaan of het fantastische klimbos voor kinderen, op loopafstand van de villa. Ontdek de prachtige vergezichten over het Gooimeer en het Markermeer. Ontdek de werkelijk mooiste golfbaan van Nederland of één van de mooiste havens van Nederland, Marina Muiderzand, van waaruit prachtig gezeild kan worden op het Markermeer en IJsselmeer. Ontdek de zeer goede supermarkten, de geweldige sportfasciliteiten, scholen en het moderne stadscentrum van Almere.
Maar ontdek vooral ook dat u zó dichtbij Amsterdam woont waardoor u net als de Amsterdammers alle voordelen ervan kunt hebben echter zonder de nadelen van de verkeersdrukte en de beperkte leefruimte.

Ervaar het beste van deze twee werelden. Kortom: als u eenmaal deze fantastische combinatie heeft ontdekt wilt u niet gauw iets anders meer!

Bijzonderheden
- ENGLISH TRANSLATION AT OUR OWN WEBSITE;
- Woonoppervlakte 366 m2; 2 livings, 2 eetkeukens, 5 slaapkamers, 2 badkamers
- Zeer geschikt voor generatie wonen
- Perceeloppervlakte 2105 m2; prachtige parkachtige tuin
- Grenzend aan de bossen van Staatsbosbeheer
- Bouwjaar 2006, volledig geďsoleerd
- Dubbele garage geschikt voor 2 auto's
- Bijgebouw met carport en ruime aanvullende parkeergelegenheid
- Flexibele indeling en gebruiksmogelijkheden door schitterende ontwerp
- Fantastische locatie nabij uitvalswegen dichtbij Amsterdam

Zie de foto's, video en plattegronden voor een uitgebreide weergave van de indeling. Wij leiden u graag persoonlijk rond in deze bijzondere villa. Belt u gerust met ons kantoor voor het maken van een afspraak.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 1.485.000 k.k.

Soort object:
Vrijstaande woning
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
2006
Woonoppervlakte:
366 m²
Perceeloppervlakte:
2.105 m²
Inhoud:
1.332 m³
Totaal aantal kamers:
9
Tuin:
Aanwezig
Garage:
Aanwezig
Parkeren:
openbaar parkeren
Energielabel:
Klasse B
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Kooibos 2

Postcode: 1358ET

Plaats: ALMERE

Kaart Kooibos 2 ALMERE

naar Kooibos 2 ALMERE
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand