Kerkstraat 108 Abcoude

Omschrijving

Unieke kans! Een prachtig oud pand uit 1906 met een (tuin)ligging direct aan het riviertje het Gein. De woning maakt deel uit van een voormalige boerderij die in drie woonhuizen in verdeeld en ligt in het rustige gedeelte van de Kerkstraat met gratis parkeerruimte voor de deur. De oppervlakte van het huis is momenteel 96m2 op een totaal perceel van 274m2. De tuin is ongeveer 200m2, ligt op het zuiden én direct aan het Gein. Het Abcoudermeer (10 vaarminuten), de Vecht, de Vinkeveense plassen, de Amstel, de Amsterdamse grachtengordel en het IJmeer zijn allemaal vanuit de eigen achtertuin bereikbaar. De lokale kroegen, restaurantjes en supermarkt liggen op loop- of fietsafstand.

Huidige indeling:
Entree, hal met separaat toilet. De keuken ligt aan de achterkant van het huis aan de tuinkant en heeft een doorloop naar de originele badkamer (lavette). Vanuit de keuken is toegang tot de woonkamer en de achtertuin.
1e verdieping: overloop, twee riante slaapkamers die op eenvoudige wijze zijn op te delen om een extra slaapkamer te creëren. De badkamer is voorzien van een toilet, wastafel en douche. Boven de slaapkamers ligt een vliering, een kruipruimte voor opslag, bereikbaar via een luik en losse trap.
De tuin ligt op het zuiden aan het Gein, met mogelijkheid om een eigen bootje aan te leggen. De originele schuur heeft een met pannen bedekt zadeldak en is gebouwd in dezelfde fraaie bouwstijl van het huis. Vanaf de straat is toegang tot de tuin via een hek en gangetje.

Ligging en omgeving
De Kerkstraat ligt in de oude dorpskern van Abcoude en is aangewezen als beschermd dorpsgezicht. Alle voorzieningen zijn dichtbij en kinderen kunnen heerlijk vrij spelen in de grote tuin. Voor een boodschap loop je zo naar de bakker en de slager.
Kenmerkend voor Abcoude is de landelijke ligging. Het dorp heeft een charmante, gezellige dorpskern en biedt vele voorzieningen en activiteiten. Er zijn winkels, boetieks en speciaalzaken, cafés en restaurantjes, een NS-treinstation en busverbindingen, kinderopvang, basisscholen, maneges, sportverenigingen, een yogaschool, zwembad (in aanbouw), een golfbaan, een jeu-de-boulesclub, muziekscholen, een muziekvereniging en veel culturele activiteiten, waaronder theater en een jazzclub. Jaarlijks is er in augustus een feestweek met activiteiten voor jong en oud. Dit alles geeft Abcoude kleur en een fijn woonklimaat. De landelijke ligging kenmerkt zich door het vele groen, authentieke riviertjes, landerijen, mooie wandel- en fietsroutes en het Abcoudermeer. Bovendien ligt Abcoude pal onder de rook van Amsterdam, met directe toegang tot de A2 en A9, een zeer gunstige ligging ten opzichte van Amsterdam-centrum (ca. 20 minuten), Schiphol (ca. 15 minuten), Utrecht (ca. 25 minuten) en het Gooi (ca. 20 minuten) en twee ziekenhuizen (resp. 5 en 10 minuten). Ook vanaf het treinstation en per bus zijn er uitstekende verbindingen.

Bijzonderheden:
- Nen 2580 meetrapport aanwezig.
- Bouwjaar 1906.
- Gelegen in de oude dorpskern van Abcoude, beschermd dorpsgezicht.
- Directe ligging aan vaarwater van riviertje Het Gein.
- Totaal perceel van 274m2.

De verkopers zijn geboren en getogen in Abcoude en hechten aan de verbondenheid van een dorpsgemeenschap. Het is hun wens dat dit ouderlijk huis overgaat naar bewoners die daaraan bijdragen. Het opstellen van een schriftelijk persoonlijk profiel en motivatie behoren daarom tot de verkoopprocedure. Beleggers worden nadrukkelijk verzocht niet te reageren.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 525.000 k.k.

Soort object:
Woonhuis aan het water
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1906
Woonoppervlakte:
96 m²
Perceeloppervlakte:
274 m²
Inhoud:
318 m³
Totaal aantal kamers:
3
Tuin:
Aanwezig
Parkeren:
openbaar parkeren
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Kerkstraat 108

Postcode: 1391HE

Plaats: Abcoude

Kaart Kerkstraat 108 Abcoude

naar Kerkstraat 108 Abcoude
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand