J.J. Viottastraat 36 AMSTERDAM, Museumkwartier

Omschrijving

J.J. Viottastraat 36 is een bijzonder herenhuis van circa 414m˛ met schitterende stijlkenmerken en een brede, diepe tuin van circa 95m˛. Dit unieke woonhuis ligt aan een rustige, brede straat in Amsterdam Zuid en bestaat uit een grote kelder, een riante begane grondverdieping en twee afzonderlijke bovenwoningen. Van 2008 tot 2010 is het pand drastisch onder handen genomen, waaronder funderingsherstel. Zowel het interieur als exterieur is sindsdien uitstekend onderhouden. Wonen aan de J.J. Viottastraat is wonen op een absolute toplocatie. Het Concertgebouw, Museumplein en Vondelpark liggen, net als de Cornelis Schuytstraat, Beethovenstraat en PC Hooftstraat, op loopafstand. De vele aanwezige voorzieningen in de directe omgeving maken deze locatie een geweldige plek om te wonen.

Dit aantrekkelijke object maakt deel uit van een rij woningen naar ontwerp van P.H. van Niftrik (1918-1919), zoon van de stedenbouwer. Het exterieur van deze strook haalde de lat van de selectie voor gemeentelijk monument niet. Toch is dit huis aangewezen, omdat zich in de voorkamer uitzonderlijk zeldzame interieurs bevinden van onder meer Napoleon le Grand. Een rondgaande lambrisering uit mahonie is rijk voorzien van inlegwerk, zogeheten marquetterie. De schouwmantel is van coromandelhout met daarin platen bruin-paars marmer. De rondom toegepaste bespanning is in bijpassend paars velours. De achterkamer bevat een bijzondere glas in lood serre. Koper dient het interieur uit 1923 vanwege de monumentale status te respecteren.

Omschrijving:
Kelder – circa 51m˛:
Riante en lichte kelder met daglichttoetreding.

Begane grond – circa 142m˛:
Entree, tochtportaal, centrale hal, toiletruimte, woonkamer en suite, de voorkamer is een stijlkamer met historische waarde en de achterkamer met indrukwekkende glas-in-lood serre biedt toegang tot de diepe achtertuin (NW), woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur en met toegang tot voornoemde tuin, werkkamer, garderobe/installatiekast, vaste trap naar voornoemde riante kelder.

Via een prachtige trapopgang met glas-in-lood lichtkoepel zijn de afzonderlijke woningen op de eerste en tweede verdieping bereikbaar.
Eerste verdieping – circa 116m˛:

Entree, hal, woonkeuken voorzien van inbouwapparatuur, woonkamer met toegang tot het balkon (ZO), inpandige berging, toiletruimte, ruime slaapkamer met vaste kasten en toegang tot het tweede balkon (NW), tweede slaapkamer met een badkamer en suite voorzien van een inloopdouche, duo wastafelmeubel en een toilet.

Tweede verdieping – circa 106m˛:
Entree, hal, toiletruimte, woonkeuken met toegang tot een groot balkon (NW), woonkamer met inpandige berging, twee slaapkamers, waarvan één met een badkamer en suite voorzien van een inloopdouche, toilet en duo wastafel.

Ligging:
Toplocatie in Amsterdam Zuid met het Concertgebouw, Museumplein, Vondelpark, Cornelis Schuytstraat, Beethovenstraat en PC Hooftstraat op loopafstand. De bereikbaarheid is uitstekend.

Erfpacht:
-Algemene Bepalingen voor voortdurende erfpacht 1915.
-De erfpachtcanon is euro 1.810,58 per jaar tot en met 31 juli 2041.

Monument:
-De voorkamer is aangewezen als Gemeentelijk Monument – monumentennummer: 222152

Fundering & Bodem:
-In 2010 heeft funderingsherstel plaatsgevonden.
-De voorheen ingemetselde brandstoftank is tijdens het funderingsherstel gesaneerd en verwijderd.

Oplevering:
Vrij van huur en gebruik. Op korte termijn mogelijk.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 3.600.000 k.k.

Soort object:
Tussenwoning
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1919
Woonoppervlakte:
364 m²
Perceeloppervlakte:
255 m²
Inhoud:
1.670 m³
Totaal aantal kamers:
10
Tuin:
Aanwezig
Parkeren:
parkeervergunningen
Energielabel:
Klasse C
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: J.J. Viottastraat 36

Postcode: 1071JS

Plaats: AMSTERDAM

Kaart J.J. Viottastraat 36 AMSTERDAM, Museumkwartier

naar J.J. Viottastraat 36 AMSTERDAM, Museumkwartier
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand