Herengracht 61 AMSTERDAM

Omschrijving

Charmant en geheel leeg grachtenpand van ruim 313 m2 met een patio en prachtig uitzicht op de prestigieuze Herengracht. Het betreft karakteristiek monumentaal pand uit 1654 met fraaie halsgevel met "oeils de boeufs". Het pand bestaat uit een "voorhuis" met souterrain, 5 verdiepingen met vliering en een "achterhuis" van 3 verdiepingen. Het pand is momenteel in een gedateerde staat, maar biedt daarmee de kans om uw unieke droomhuis te realiseren dat aan al uw wensen voldoet.

Binnen de grachtengordel is dit deel van de Herengracht, tussen de Blauwburgwal een Brouwersgracht, geliefd als rustige woonlocatie. Dit gedeelte bestaat voornamelijk uit woonhuizen, zonder horeca en grotendeels met alleen bestemmingsverkeer.

Ook logistiek gezien woont u hier praktisch. In een paar minuten loopt u naar het Centraal Station, waar de tram, trein of metro naar alle delen van de stad en Schiphol brengen. Ook de gezellige Noordermarkt, Lindengracht, Haarlemmerstraat en de bekende 9 liggen op loopafstand, hier vindt u prettige restaurants, terrassen, wekelijkse (biologische) markten en verrassende winkels.

INDELING
Via de natuurstenen stoep bereikt u de entree op de Bel-etage;

Entree, voorportaal, binnenkomst in de woonkamer met balkenplafond en prachtig uitzicht op de Herengracht. In het midden is er via een hal toegang tot de patio van 8,5 m2 en de woonkeuken aan de achterzijde.

Via de Bel-etage of direct vanaf de straatzijde is het souterrain bereikbaar;
Het souterrain heeft een grotendeels een stahoogte van 2 meter. Tevens is de cv-ketel hier geplaatst.

Eerste verdieping;
Overloop, toilet met douche, slaapkamer in het achterhuis dat grenst aan het lichthof. Tevens is er vanuit deze slaapkamer toegang tot een bovengelegen tweede kamer met vliering. De ruime woonkamer aan de grachtzijde heeft de originele balken in het zicht en een speels niveau verschil.

Tweede verdieping;
Overloop, ruime slaapkamer aan de voorzijde met uitzicht op de Herengracht. Ruime badkamer grenzend aan het lichthof.

Derde verdieping;
Overloop, ruime woon-/slaapkamer die zich uitstrekt van het lichthof tot aan de grachtzijde.

Vierde etage;
Ruime slaapkamer met de kapconstructie in het zicht en fraaie ronde zolderramen aan de voorzijde. Tot slot is er nog een ruime vliering.

BIJZONDERHEDEN
- De woonoppervlakte bedraagt 220,20 m2 + 93,20 m2 overige inpandige ruimte in het souterrain dat een gemiddelde hoogte heeft van 2 meter. (er is een NEN 2580 meetrapport aanwezig).
- Gelegen op eigen grond.
- Het betreft een Rijksmonument uit 1654.
- Het pand dient gerenoveerd te worden.
- De ouderdoms-, asbest- en niet-bewonersclausule zijn van toepassing.
- Projectnotaris: Mol Notariaat te Amsterdam.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 1.695.000 k.k.

Soort object:
Tussenwoning
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1654
Woonoppervlakte:
220 m²
Perceeloppervlakte:
76 m²
Inhoud:
806 m³
Totaal aantal kamers:
10
Parkeren:
betaald parkeren, parkeervergunningen
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Herengracht 61

Postcode: 1015BC

Plaats: AMSTERDAM

Kaart Herengracht 61 AMSTERDAM

naar Herengracht 61 AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand