Haparandaweg 920-A AMSTERDAM

Omschrijving

WAAN-ZINNIG, industrieel, design penthouse op de 7e en 8e etage in de Houthavens met een daktuin van 22 m2.

Verkopers noemen de daktuin zeer terecht de buitenwoonkamer. Door de beschutte ligging is de groene daktuin gedurende het jaar vele maanden te gebruiken als verlenging van de woonruimte.

Het appartement biedt prachtig uitzicht door de hoge ramen aan twee zijden, uitkijkend op de stad, het IJ en de havens. De gehele dag licht, van zonsopkomst op de zuidoostgevel tot zonsondergang op de noordwestgevel.

Op deze hoogte zijn maar weinig woningen gebouwd in de Houthavens. En nu is er een te koop, zelfs met een stallingsplaats voor een auto.

Een On-Nederlands appartement, dat je ook in New York of Berlijn zou kunnen aantreffen.

Algemeen
Woonoppervlakte van 72 m2, de huidige eigenaar heeft voor een open indeling gekozen. Deze loft is met de grote raampartijen, de strakke keuken met zwevend schiereiland, de met leer afgewerkte kastenwand in de woonkamer en lounge boven de badkamer met uitzicht naar twee zijden een droom voor liefhebbers van moderne architectuur.

De trap van de 7e naar de 8e etage, waar een zwevende werkplek in geïntegreerd is, is het huzarenstuk van dit penthouse.

Je woont hier niet alleen in een licht en comfortabel appartement, maar ook in een woning die klimaatneutraal is gebouwd. Bij de bouw stond duurzaamheid voorop.

Locatie
Deze woning ligt in de Houthavens, een wijk die zich in rap tempo heeft ontwikkeld tot een geliefde woonomgeving, waar trendy bars, heerlijke restaurants, meerdere basisscholen, het 4e Gymnasium en het Houthavenpark invulling hebben gegeven aan deze nieuwe hot spot in Amsterdam.

De Haparandaweg ligt vlakbij het IJ, dichtbij de Amsterdamse binnenstad. De Haarlemmerstraat en de Jordaan liggen op een paar minuten fietsen. Vanuit het Houthavenpark loop je zo naar de Spaarndammerbuurt, waar je meerdere supermarkten, maar ook leuke cafés en terrassen vindt zoals Café De Walvis, Bar Mick en De Pizzabakkers.

Indeling
Via de fraaie gemeenschappelijke entree aan de Haparandaweg en de lift is het appartement op de 7e etage bereikbaar. Het complex binnengaan kan ook via de gemeenschappelijke tuin met poort aan de Houthavenkade met gracht.

De voordeur op de 7e etage leidt naar de woonkeuken. De wow-factor slaat direct toe, de hoge ramen, het zwevend schiereiland van de keuken, het design van de open trap, de zwevend werkplek en eettafel, je komt ogen tekort.

Een van de deuren in de wand van de keukenkasten, is de toegang naar het separate toilet.

Aan de gevel is een loggia met wanden voor groene planten, die binnen of buitenruimte biedt, net hoe je wenst.

De open trap leidt via de vide naar de 8e etage. Hier is het uitzicht nog fraaier. Van twee zijden komt licht naar binnen. Het hoge 4,65 meter hoge puntdak en raampartij is fenomenaal. Het is moeilijk kiezen of het uitzicht vanuit de woonkamer over de haven of vanuit de slaapkamer over de binnenstad en het IJ mooier is. Gelukkig hoef je hier niet te kiezen.

Ondanks de uitspattingen in het ontwerp van de woning, heeft de eigenaar toch rust kunnen creëren in dit penthouse.

De woonkamer en slaapkamer zijn geschieden door een room divider, die privacy biedt, maar licht en lucht doorlaat. De slaapkamer geeft toegang tot de daktuin van 22 m2. Door de ligging op de 8e etage is er ook vanaf hier prachtig uitzicht over de Houthaven, het IJ, de torens van de binnenstad en ver daarachter. Hier heb je het gevoel dat Amsterdam echt een grote stad is. De daktuin is gedeeltelijk open en beschut gelegen, wat deze ruimte optimaal bruikbaar maakt. De volwassen beplanting en twee bomen, maken het geheel af. Op het dakterras zijn uiteraard aansluitingen voor water en elektriciteit.

De badkamer is de room divider tussen de woonkamer en slaapkamer. De badkamer is minimalistisch qua design en voorzien van een grijze vloer en witte wandafwerking, met wastafel en grote (regen)douche.

Boven de badkamer is een lounge (of logeer) plek gemaakt, waar je prachtig uitzicht hebt aan twee zijden door de grote raampartijen. Deze ruimte is te bereiken via een trap met zwevende houten treden.

De wanden en plafonds zijn strak gestuukt, de vloer is voorzien van een grijze coating (gietvloer).

De woning is voorzien van vloerverwarming en -koeling. Uiteraard is de woning gasloos en dus toekomstbestendig. Er liggen zonnepanelen op het dak, die direct gekoppeld zijn aan de eigen elektrameter.

Op de begane grond is een grote privé berging van 12 m2 (voorheen twee bergingen) voorzien van een vaste kastenwand, die bereikbaar is vanuit het complex of via een eigen entreedeur aan de gemeenschappelijke binnentuin om rechtstreeks met je fiets naar buiten te kunnen.

Kortom, een waanzinnig appartement dat uniek is in de Houthavens (of zelfs in Nederland).

VvE
De VvE wordt professioneel beheerd door Munnik Beheer. Er is een Meerjaren Onderhoudsplan en een forse reserve. De servicekosten bedragen € 171,-- per maand voor de woning.

De stallingplaats voor een motor of auto ligt in een VvE van een naastgelegen complex met dezelfde beheerder. De servicekosten hiervoor bedragen € 26,97 per maand.

Bijzonderheden:
- De woonoppervlakte bedraagt 72 m2 (gemeten volgens NEN 2580 norm).
- 7e en 8e etage met blijvend vrij uitzicht over Het IJ, binnenstad en Westelijk Havengebied.
- Hoge ramen en veel lichtinval, prachtig uitzicht.
- Loggia van 3 m2 en privé dakterras/tuin van 22 m2.
- Privé berging op de begane grond (12 m2) met toegang tot de binnentuin van het complex.
- Gemeenschappelijke binnentuin met directe toegang tot de gracht aan de Houthavenkade.
- Privé stallingsplaats in naastgelegen complex (100 meter lopen).
- Vraagprijs van € 650.000,-- is inclusief stallingsplaats.
- Modern nieuwbouwcomplex met lift.
- Woning is totaal geïsoleerd en geheel voorzien van vloerverwarming en vloerkoeling.
- Zonnepanelen, vijf stuks op het dak, gekoppeld aan eigen elektrameter.
- Bouwjaar 2016.
- Energielabel A.
- Zon van zonsopgang tot zonsondergang.
- Erfpachtcanon woning € 2.050,61 per jaar, jaarlijks geïndexeerd tot 01-06-2061.
- Erfpachtcanon stallingsplaats € 191,75 per jaar, jaarlijks geïndexeerd tot 01-02-2064.
- De erfpachtcanon is fiscaal aftrekbaar, indien hoofdverblijf.
- Servicekosten € 171,-- per maand voor de woning.
- Servicekosten € 26,97 per maand voor de parkeerplaats.
- Professionele beheerde VvE met onderhoudsplan en onderhoudsreserve.

Maak snel een afspraak met ons kantoor voor een bezichtigingsafspraak. Wij leiden je graag rond.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundig genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 650.000 k.k.

Soort object:
Appartement/flat
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
2016
Woonoppervlakte:
72 m²
Inhoud:
276 m³
Totaal aantal kamers:
3
Tuin:
Aanwezig
Garage:
Aanwezig
Energielabel:
Klasse A
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Haparandaweg 920-A

Postcode: 1013BD

Plaats: AMSTERDAM

Kaart Haparandaweg 920-A AMSTERDAM

naar Haparandaweg 920-A AMSTERDAM
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand