Bergse Pad 1 ANKEVEEN

Omschrijving

Dit huis heeft het HE-LE-MAAL.

Op een mooi perceel van 375 m2 ligt deze woning met een inhoud van 800 m3 en een netto gebruiksoppervlakte van 200 m2, plus circa 60 m2 zolder en kelder.

Een bakkerswoning, gebouwd in 1896. Met als achtertuin de Ankeveens Plassen, een schitterend natuurgebied. Aan de voorkant kijk je uit op een houten ophaalbruggetje met daarachter prachtige weiden en bos, waar je met regelmaat hertjes kunt zien. Vanuit dit huis wandel je naar de mooiste natuurgebieden toe vanuit de dorpskern van Ankeveen.

De woning is in 2019 intern en extern geheel gerenoveerd en geïsoleerd naar het niveau van een energielabel B. Dit is ongekend voor een huis van dit bouwjaar. Nu is het huis het beste van twee werelden, de uitstraling van een oude karakteristieke woning met het comfort en energieverbruik van een moderne woning.

Algemeen
De woning biedt 4 slaapkamer op de 1e etage, een bergzolder en kelder en op de begane grond een grote woonkamer met open keuken, een werkkamer, een separate bergruimte met achterdeur en een mogelijke praktijkruimte aan huis met eigen entree. Dit kan natuurlijk ook een speelkamer worden. Het huis is heerlijk licht en royaal van opzet. De plek is schitterend tussen het water en het groen. De tuin en het perceel zijn van goed formaat, maar ook goed (zelf) te onderhouden.

Historie
Dit woonhuis is gebouwd door bakker Hein Veldwijk rond 1896. Zijn zoon Jan Veldwijk heeft hem opgevolgd als bakker. Na WO II heeft bakker Wim Jansen uit Amsterdam de bakkerij overgenomen tot 1949. Destijds was er ook een zogenaamde uitspanning voor fietsers en wandelaars. Hierna is het pand in eigendom gekomen bij de Familie van Heumen.

Renovatie
Bij de renovatie heeft de huidige eigenaar de woning geheel gerenoveerd van binnen en buiten. Alle installaties zijn vernieuwd. De houten begane grondvloer is vervangen door een geïsoleerde betonvloer met laag temperatuur vloerverwarming, alle kozijnen en ramen zijn vervangen of gerenoveerd en voorzien van dubbel glas en natuurstenen dorpels. De indeling op alle etages is geoptimaliseerd. Veel wanden zijn nieuw geplaats inclusief nieuwe (hoge) binnendeuren en nieuwe dakramen voor extra daglicht. Nieuwe plafonds en geïsoleerde vloer op de eerste etage. Een nieuwe afvoer voor een houtkachel is aangelegd. Vervolgens is de woning intern volledig nieuw afgewerkt met luxe keuken en badkamer. Al het stuukwerk en schilderwerk binnen en buiten is nieuw uitgevoerd. Als laatste is de tuin geheel nieuw aangelegd inclusief buitenstopcontacten en buitenverlichting op tijdschakelaars.

Ankeveen en omgeving
Ankeveen ligt in de Gemeente Wijdemeren in de provincie Noord-Holland. Deze Gemeente in de Gooi- en Vechstreek bestaat uit ?Ankeveen, Breukeleveen, 's-Graveland, Kortenhoef, Loosdrecht en Nederhorst den Berg. Ankeveen heeft iets meer dan 1500 inwoners. Wijdemeren is een groene en waterrijke Gemeente met de Ankeveense Plassen, de Spiegelplas en de Loosdrechtse Plassen.

Het is een pittoresk dorp met aan het begin en einde van de dorpskern een ophaalbruggetje. Vanuit de woning aan het Bergse Pad 1 kijkt je uit over zo’n bruggetje. Er zijn veel mooie grote woningen, die aan het water gelegen zijn.

Dit is een heerlijke plek voor (buiten)sporters. Je hebt water, bos en heide in de directe omgeving. Er wordt veel gefietst, gewandeld, hard gelopen, geroeid en gezwommen. In de winter is Ankeveen een beroemde schaatsplek.

Er zijn drie restaurants in het dorp, waarvan één ‘het mooiste terras van het Gooi’ heeft aan het water en er is een dorpscafé. Er is een kleuter- en basisschool, een theater en een voetbal- en tennisclub. Op zaterdag is de wekelijkse markt op het plein in het dorp. Het is een dorp met betrokken inwoners, als je wilt kun je je daarin goed mengen door middel van het verenigingsleven (o.a. carnaval), maar dat is geen must.

Het naastgelegen dorp Kortenhoef (3 km verderop) heeft een winkelcentrum met onder andere een Hema, Albert Heijn, Jumbo, Kruidvat, bakker, slager, huisartsen praktijk, tandarts, opticien en dierenwinkel. De supermarkt is hier ook op zondag open.

In de directe omgeving zijn veel goede restaurants, maar ook jachthavens, musea, speeltuinen en dergelijke. Alle andere denkbare faciliteiten tref je in overvloed in de omliggende dorpen of in Hilversum en Bussum.

Bereikbaarheid
Het dorp ligt vlakbij andere aantrekkelijke plaatsen zoals Bussum (5 km), Hilversum (7 km) en Weesp (8 km).

Er wonen veel mensen in het dorp die werken in Amsterdam of Utrecht. De bereikbaarheid met de auto is uitstekend. Het dorp gelegen tussen de A1, A2 en A27. Amsterdam is 20 minuten (filevrij via de N236) met de auto en Utrecht circa 40 minuten. De trein kun je nemen vanaf station Bussum-Zuid (7 km/10 autominuten).

Indeling
Via de brug over de sloot bereik je de tuin van de woning. De statige voordeur en entree leiden naar de woonkamer. Via de grote ramen en de openslaande deuren komt een zee aan licht binnen. Het uitzicht over het omliggende water, groen en de ophaalbrug is schitterend. De houtkachel zorgt voor nog meer sfeer.

De open keuken met kookeiland is het centrum van de begane grond. Aan de achterzijde is een berging met extra entree en een mogelijke praktijkruimte met separate ingang. Dit kan fiscaal ook veel voordeel opleveren. Aan de hal in het midden van de woning grenst een werkkamer en het gastentoilet. Hier is ook de toegang tot de (wijn)kelder.

Op de eerste etage is een heerlijk grote overloop met dakraam. Op deze etage zijn de draagbalken veelal in het zicht gelaten, wat zorgt voor een fijne sfeer. De hoofdslaapkamer is aan de voorzijde. Via het enorme halfronde raam is het uitzicht wederom waanzinnig.

De badkamer is hiernaast gelegen met een dubbele wastafel, inloopdouche en tweede toilet.

De tweede slaapkamer is aan de zijkant gelegen. In deze ruimte zijn aansluitingen voor een tweede badkamer aanwezig, als een koper dit zou wensen.

Aan de achterzijde zijn twee grote kinderkamers gelegen met beiden een entresol om te slapen of te spelen.

Vanaf de overloop is via een vaste trap de bergzolder te bereiken.

Kortom: een heerlijk licht gezinshuis in perfecte staat op een waanzinnige plek.

Exacte oppervlakte volgens NEN2580 meetinstructie:
- gebruiksoppervlakte wonen (GO) 198,00 m2;
- gebruiksoppervlakte overige inpandige ruimte 15,80 m2;
- bruto vloeroppervlakte 299,70 m2;
- bruto inhoud woning 803,26 m3;

Bijzonderheden:
- historische bakkerswoning uit 1896;
- intern en extern geheel gerenoveerd in 2019;
- geïsoleerd tot energielabel B;
- vloerverwarming begane grond, dubbel glas;
- prachtig gelegen perceel aan het Bergse Pad van 375 m2;
- een fijne plek met leuke buren;
- op 200 meter van de Ankeveens plassen en de naastgelegen Spiegelplas;
- woonoppervlakte 200 m2;
- woonkamer met houtkachel;
- werkkamer op de begane grond;
- mogelijkheid voor praktijk aan huis met eigen entree (fiscaal aantrekkelijk);
- 4 slaapkamers, mogelijkheid 2e badkamer;
- oplevering in overleg;
- Ankeveen ligt op 20 autominuten van Amsterdam of 40 van Utrecht;
- uitstekend gelegen tussen de A1, A2 en A27.

We nodigen je graag uit voor een persoonlijke rondleiding. Neemcontact op met ons kantoor om een afspraak in te plannen.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting. Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Vraagprijs € 750.000 k.k.

Soort object:
Half-vrijstaande woning
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1896
Woonoppervlakte:
200 m²
Perceeloppervlakte:
375 m²
Inhoud:
800 m³
Totaal aantal kamers:
7
Tuin:
Aanwezig
Energielabel:
Klasse B
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Bergse Pad 1

Postcode: 1244PS

Plaats: ANKEVEEN

Kaart Bergse Pad 1 ANKEVEEN

naar Bergse Pad 1 ANKEVEEN
Op 5 minuten loopafstand Op 5 minuten fietsafstand