Open Huis - 30 maart van 11:00 tot 15:00 uur

Bekijk nu de deelnemende objecten

Vierwindenstraat 60 Amsterdam Centrum

Vraagprijs € 500.000 k.k.

Omschrijving

Bijzonder sfeervol loft appartement van circa 87m² gelegen op de begane grond van een uitstekend onderhouden gemeentelijk monument met prachtige gevelornamenten. Deze luxueuze woning ligt op een historische en rustige locatie op het Realeneiland in het centrum van Amsterdam. Dit spannende appartement is uitermate geschikt voor een vrijgezel, als pied-à-terre of ten behoeve van verhuur. De aanwezigheid van hoge plafonds, een gashaard, uitstekende afwerking en warme kleuren maken dit suite-achtige appartement tot een comfortabele woning met een prettige ambiance. De erfpachtcanon is afgekocht tot en met 30 september 2048. De Vereniging van Eigenaren is actief en beschikt over een positief reservefonds.

Realeneiland maakt onderdeel uit van de Westelijke Eilanden. Kenmerkend voor de Westelijke Eilanden is de sterke eigen identiteit en de historische waarde. Deze Mokumse Archipel bestond vroeger vooral uit scheepswerven en pakhuizen. Momenteel wordt de sfeer bepaalt door een combinatie van wonen en werken. Wonen in alle rust op steenworp afstand van De Jordaan en de dynamische binnenstad van Amsterdam.

De woning is in 2004 compleet gerenoveerd. Alle leidingen, elektrische en cv-installatie, keuken met inbouwapparatuur, stuc- en schilderwerk, de sanitaire voorzieningen zijn toen nieuw aangebracht respectievelijk geïnstalleerd. Onlangs is de vloer nog geschuurd en in de olie gezet.

In 2016 heeft er groot onderhoud plaatsgevonden aan het pand. De voorgevel is opnieuw gevoegd en de achtergevel daar waar nodig. Bovendien zijn de gevels rondom geïmpregneerd. Al het houtwerk is geschilderd en deels vernieuwd. De gevelornamenten zijn daar waar nodig gerestaureerd.

Globale indeling:
Entree, mooie open leefruimte met een centrale plek voor de iets verhoogd aangelegde keuken met groot werkblad en bar-functie, de keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een koelkast, vriezer, afwasmachine, keramische kookplaat, rvs afzuigcilinder en een combi oven/magnetron, 'slaapkamer' met een doorkijk gashaard (altijd warme voeten), kastruimte en een TV-kabelaansluiting, kastenkamer ten behoeve van de garderobe en tevens inclusief aansluitingen ten behoeve van de wasmachine en wasdroger, sanitaire ruimte met een wastafelmeubel, separate doucheruimte en een separate toiletruimte.

Bijzonderheden:
-De erfpachtcanon is afgekocht tot en met 30 september 2048;
-Actieve Vereniging van Eigenaren;
-De bijdrage aan de VvE is euro 133,28 per maand;
-Nieuwe HR cv-combiketel, bouwjaar 2019;
-Uitgebreide elektrische installatie met een 4 fasen kookgroep, 8 afzonderlijke groepen en 2 aardlekschakelaars;
-Houten kozijnen met dubbel glas en ventilatieroosters;
-Prachtige visgraat parketvloer door het hele appartement;
-Diverse inbouwspots aanwezig;
-Er is een wachttijd van circa 2 maanden voor een parkeervergunning;
-Gemeente Monument: nummer 215049
-Oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is ons kantoor de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Soort object:
Benedenwoning
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1890
Woonoppervlakte:
87 m²
Inhoud:
362 m³
Totaal aantal kamers:
2
Periodiekebijdrage:
€ 133 p/m
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Vierwindenstraat 60

Postcode: 1013LB

Plaats: Amsterdam

Kaart

Ramon Mossel