Plantage Muidergracht 141 - III/IV AMSTERDAM Centrum

Vraagprijs € 600.000 k.k.

Omschrijving

Een uniek dubbel bovenhuis met dakterras, in de statige Plantagebuurt aan de Plantage Muidergracht met vrij uitzicht over water en groen. Wat een genot in het Centrum van Amsterdam!

Het appartement is prachtig gelegen, heeft een zeer open lichte sfeer en geen bovenburen. Het pand is een plaatje, drie ramen breed, gelegen aan de gracht.

Het pand uit 1881 is rond 2004 geheel gerenoveerd, inclusief nieuwe fundering, anhydriet woningscheidende vloer, nieuw dak met isolatie en zinkwerk, nieuwe houten kozijnen rondom met dubbel glas, achtergevel nieuw gestuukt en voorgevel nieuw gevoegd en het dakterras met vergunning aangelegd.

U treft hier dus het beste van 2 werelden, de sfeer van een karakteristiek pand met het wooncomfort van heden.

Het dubbel bovenhuis heeft een bruto vloeroppervlakte van 125 m2 en een netto vloeroppervlakte van 92 m2. Het verschil zit in de ruimte onder het schuine dak op de slaapverdieping, waar erg veel ruimte in zit. Veel meer meters, dan je zou denken dus.

Dit aantrekkelijke huis, gelegen op de derde en vierde verdieping (met voordeur en entree op de 2e etage), heeft heel veel te bieden. Een grote woonetage op de 3e verdieping met doorzonwoonkamer, open keuken, prachtig uitzicht, een schouw met haard (die werkend gemaakt kan worden, rookkanaal buitenzijde reeds vernieuwd), toilet met fontein, slaapverdieping op de 4e etage met royale slaapkamers, dakterras van 7m2 en op het dak een plat met waanzinnig uitzicht over de buurt en de stad.

Het appartement is gelegen op eigen grond, heeft een ruimtelijke indeling en veel lichtinval door de hoge ligging en de vele ramen.

Indeling: entree op de 2e etage met halletje, garderobe en meterkast, op de 3e etage een grote doorzonwoonkamer, drie ramen breed aan de voorzijde en uitzicht op de gracht, een hal met gastentoilet en fontein, complete open woonkeuken (2014). Schitterende open trap vanuit de woonkamer naar de 4e etage (met originele dakbeschot en balken in het zicht) slaapkamer aan de voorzijde met dakkapel, badkamer (inloopdouche en wastafel), open ruimte aan de achterzijde, hier is gemakkelijk een ruime 2e slaapkamer te maken, met openslaande deuren naar het dakterras.

Omgeving: de Plantage Muidergracht is een statige, mooie straat in de Plantagebuurt, dit gedeelte is het stuk met vrij uitzicht, dus zonder bebouwing aan de overzijde. Aan de gracht staan prachtige wilgen, waar je vanuit het appartement over uitkijkt. In de Plantagebuurt treffen we onder andere Artis, het Wertheimpark en de Hortus Botanicus.

Op deze rustige stek in het Centrum van de hoofdstad, waan je je ver van het drukke stadsleven. Het is echter een schitterende uitvalshoek richting Centrum, De Pijp of Oost met de Dappermarkt en het Oosterpark. Een residentiële buurt met op loopafstand alle voorzieningen zoals koffietentjes en gezellige restaurants/cafés.

De woning is zeer goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanuit dit deel van de stad heeft u een snelle aansluiting met de A10. Tram, bus, metro en trein, zoals station Muiderpoort, zijn op loopafstand beschikbaar.

Voor een parkeervergunning geldt geen wachttijd, volgens de website van de gemeente (laatste info van amsterdam.nl).

Bijzonderheden:

- Dubbel bovenhuis met entree vanaf 2e etage;

- Het pand is in uitstekende staat van onderhoud, gerenoveerd in 2004, daarna goed onderhouden;

- Netto woonoppervlakte 92 m² (NEN 2580), bruto vloeroppervlakte 125 m2;

- Dakterras op de 4e etage en plat dak met prachtig uitzicht, op de 5e etage;

- Gelegen op eigen grond;

- Dubbel glas;

- Moderne elektrische installatie, HR cv-combiketel, bouwjaar 2013;

- Hydrofoor uit 2008, voor meer waterdruk;

- Gestuukte wanden en plafonds, gietvloer op 3e etage, hout op 4e etage;

- Schouw met haard op de 3e etage, werkend te maken voor hout/open haard;

- Deurbel met intercominstallatie;

- Servicekosten € 150,-- per maand;

- Goed georganiseerde, kleinschalige VvE met 3 leden (laatste schilderwerk in 2016);

- Oplevering in overleg.

De woning is ingemeten conform NEN2580. Deze Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Deze informatie is door Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Wij aanvaarden echter geen enkele aansprakelijkheid voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoeksplicht naar alle zaken, die voor hem van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is Ramón Mossel Makelaardij o.g. B.V. de makelaar van verkoper. Wij adviseren u een NVM/MVA Makelaar in te schakelen, die u met zijn deskundigheid zal bijstaan in het aankoopproces. Indien u geen professionele begeleiding wenst in te schakelen, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken, die van belang zijn, te kunnen overzien. De Algemene Consumentenvoorwaarden van de NVM zijn van toepassing.

Eigenschappen

Soort object:
Appartement
Bouwtype:
Bestaande bouw
Bouwjaar:
1881
Woonoppervlakte:
92 m²
Inhoud:
330 m³
Totaal aantal kamers:
3
Tuin:
Aanwezig
Aanvaarding:
in overleg

Adres

Straat: Plantage Muidergracht 141-III/IV

Postcode: 1018TS

Plaats: AMSTERDAM

Kaart

Gernant van Alphen